Öltözködjünk

Más fíling: pelerin, poncsó, kardigán, stóla

A nyárimádó nõk közül egyesek csak akkor kezdenek kabátot hordani, ha már valóban beállt a tél. A változékony idõben, amikor még a déli órákban melengetnek a napsugarak, szívesebben kapnak magukra pelerint, poncsót, kardigánt vagy egy óriás stólát.

Természetes és műszálas anyagból 



Kattints a képre!
Főként az etno-stílus kedvelőinek ajánlják a divattervezők a rövidebb és hosszabb, gyakran rojtos szegélyű poncsókat. E ruhadarab igen praktikus, mivel több réteget alávehetünk. A kellemes tapintású moher-, angóra- illetve vastag gyapjúfonalból szőtt modellek mellett újabban puha, műszálas polár anyagból is készítenek poncsót. Ezek melegségben és lágyságban vetekszenek a természetes anyagú változatokkal.

A pelerin jó időre eltűnt, ám idén újra visszatér. A mai modellek általában már nem íves szabásvonalúak, hanem egyenes kontúrúak, mivel egyetlen óriás téglalapból vannak kiszabva, és elöl cipzárral záródnak. Az angóra és moher anyagúak mellett különlegesen finom, műszálas kelmékből is készülhetnek.

Kattints a képre!
A kardigánok szintén reneszánszukat élik.

A rövidek és a maxi hosszúságúak – akár bokáig érők – egyaránt divatosak. Hódít a keskeny vagy széles bordás kötésminta, illetve a bukléfonal. Gyakori a szőrme- és rojtdíszítés. A fiatalok kedvencei valószínűleg a kapucnis, cipzáras záródású modellek lesznek. Elegáns öltözékekhez a blézerre emlékeztető, galléros kardigánokat ajánlják.

Már a nyári hónapokban megszerethettük a tvinszetteket, vagyis az azonos anyagú, illetve színű pulóverből és kardigánból álló együtteseket.

Kattints a képre!


A vastagabb fonalból kötöttek ősszel és télen is ideálisak. Aki mindenféle, kabátra hasonlító ruhaneműt csak a mínuszok beköszöntével hajlandó felvenni, óriás méretű stólát viselhet a következő hetekben. A gyapjú vagy szintetikus anyagú, kötött, valamint szövött, hosszú, széles kendőkkel nemcsak nyakunkat, hanem szinte egész testünket beboríthatjuk, s ha éppen melegnek találjuk, ügyesen összehajtva táskánkba rejthetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top