Öltözködjünk

Gwyneth Paltrow – a nádszál kisasszony

Feltûnõen magas, kecses, légies, igazi manökenalkat Gwyneth Paltrow. Szerencsés, mert sudár termetén sokféle ruha jól mutat.





“Long tall Sally” – nadrágos együttesekben

Little Richard énekelt a hatvanas években egyik slágerében egy ilyen nyurga alkatú szépségről. Gwyneth az a típus, aki fiúsan vékony, nyakigláb teenagerből egyszercsak nádszálkarcsú, magas nővé változott. Sajnos róla is elmondható az a tipikus dolog, hogy – mivel valószínűleg sokáig zavarta magassága -, ma is hajlamos a kissé görbe testtartásra. A filmsztár hétköznap és ünnepi alkalmakon is gyakran visel nadrágot. Lábai hosszúak, ezért szinte bármilyen fazont felvehet. A klasszikus szabású, egyenes szárú pantallóból és karcsúsított blézerből álló piros bársony nadrágkosztüm, valamint a feszes csípőnadrágból és rövid, szűk kosztümkabátkából álló fekete páros egyaránt előnyös a számára.





Bátran választhat világos modelleket is, nem kell attól tartania, hogy erősítik formáit. Az elöl, középen merészen nagy ovális nyílással tervezett, hófehér blúz-blézert és a hozzá való pantallót nagy csatos övvel viseli, mely kiemeli karcsúságát.
A hasat szabadon hagyó kétrészes együtteseket a Gwyneth-alkatú nőknek találták ki. Hiszen a rövid toppal társított csípőnadrág vízszintes irányban “vágja el” az alakot, ezáltal optikailag rövidíti azt, s ez csak a kifejezetten magas, karcsú alakúaknak áll jól.








Vagány koktélruhában



Gwyneth kedveli az extravagáns összeállításokat. Fogadáson, premieren gyakran jelenik meg első pillantásra meghökkentő öltözékekben. Szűk fazonú, ezüstösen csillogó selyem kisestélyije fölé például “merészelt” – elegáns blézer helyett – sötétkék farmerdzsekit venni.
Az alkalmi öltözékek közül előszeretettel választ olyat, melyben kivillanhat hosszú combja. Ilyen az elöl, féloldalt combtőig felsliccelt, szűk, fekete maxiszoknya, melyet félig kigombolt, karcsúsított fehér blúzzal párosított.







Nagyestélyiben



Időnként persze Gwynethnek is kedve van modern hercegkisasszonyként megjelenni. Ilyenkor hosszú, húzásokkal bővülő, uszályos taftszoknyát és sejtelmesen áttetsző sztreccstopot ölt, mely nem rejti el kislányos kebleit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top