Öltözködjünk

Bikini vagy egyrészes?

Vége a tavasznak, de legalábbis olyan, mintha nyár lenne. A szerda még a szeszélyes áprilist idézi, a szombatra várható kánikula a trópusokat juttatja eszünkbe. Ideje új fürdõrucit beszerezni!


A strandok frissítően hideg vízzel és illatozó kürtőskaláccsal várják érkezésedet. Te pedig ülsz az irodában, bámulod a monitort, és azon töröd a fejedet, hogy hol és mikor vásárold meg legújabb fürdőruhádat.


Vásárlás előtt, közben csak azt kell eldöntened, hogy melyik típus áll közelebb hozzánk: a vadító bikini vagy a sejtelmes „egyberészes” tünemény. Ami az idei divatot illeti, mindkét típusból lehengerlő a választék – ezért is jó, ha indulás előtt tájékozódsz, nagyjából kitalálod, mit keresel, mert a környezeted nem biztos, hogy díjazza, ha idén is három új darabot viszel haza, még ha kihagyhatatlan lehetőség volt is mindegyik. Mesésebbnél mesésebb anyagokból, színekből és természetesen fazonokból választhatsz, és egyre több cég honlapján rendelhetsz az interneten keresztül! Összeállításunk első részében bikinifronton tájékozódunk.







Fotó: Reebok






Fotó: Reebok



























Fotó: Rebecca


Van egy rossz hírünk a férfiak számára: bikiniben is a retro a divat! Ennek vonzata, hogy vége a tangakorszaknak, sőt. Újra előkerülnek a Filmmúzeumon látott darabok, némileg finomított változatban, de ez nem a bugyi méretére vonatkozik, inkább az anyagára, színére.







50-es, 60-as évek

Hódít a klasszikus vonalvezetés, az egyszerű szabás, a tervezők a hangsúlyt inkább az anyagra és színekre helyezik. A széles alsók mellett azért itt-ott beférnek a megkötős darabok, amik még beleférnek a retrofeelingbe, hiszen a hatvanas évek második felében kezdték térhódításukat a bikinik piacán.







Fotó: Felina






Fotó: Marks & Spencer




























Fotó: Rebecca


Mind több helyütt találsz majdnem olyan méretű alsórészeket, mint amilyet Jones kisasszonyon láttunk. De ne keseregj emiatt! Ez a ruhadarab is szexi egy megfelelő popón (ráadásul jótékonyan elrejti a rohamfogyókúra okozta striákat). Ám ha ez nem volna elég vigasz, akkor gondolj bele, hogy a divat is a körforgás része: a most szekrény aljára kerülő icipici bugyik néhány éven belül ismét a felszínre kerülnek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy aki ragaszkodik a tangához, az most nem kap divatos bikinit magának – lásd többek között a brazil piacot –, de a divattanácsadók most ezt álmodták meg nekünk.







Fotó: Bahama






Fotó: Carabella























A magyar piacon újítás, és sokat segít a vásárlásnál, hogy sok cég különálló felső- és alsórészeket dobott piacra. Ezeket Te kombinálhatod össze. Ez jól jön azoknak, akiknek nem 90-60-90-es a méretük, illetve az önmegvalósítóknak, akik kedvükre variálhatják a darabokat. Itt csak arra az egyre figyelj, hogy valamennyire passzoljon egymáshoz a két részecske, legalább anyagban – bár az sokkal esztétikusabb hatást kelt, ha színben is megvan ez a párhuzam.







Fotó: Carabella






Fotó: Miracle























Nem tudsz nem divatos lenni, ha egy virágos, színes bikini mellett döntesz. Így van ez a fényesen csillogó és a klasszikus fekete-fehér darabokkal is, a lényeg a szabásvonal és a kiegészítők.







Fotó: Magistral






Fotó: Magistral




























Fotó: Rebecca


Idén is nagy sláger, hogy a bikinit különböző kiegészítőkkel dobd fel. A kendők, papucsok, táskák, törülközők és napszemüvegek terén egyetlen fontos kritériumot tarts szem előtt: harmonizáljanak a bikinivel és egymással is. Jó csobbanást! Kattints ide a legdivatosabb strandtáska összeállításunkhoz!







Fotó: Triumph






Fotó: Oakley


























 Két aprócska tipp, mielőtt megveszed az új kétrészest:
1. Bátran válassz színes bikinit, hiszen nyár van, a sötétkék vagy a fekete nagyon elüt a környezettől – nem éppen rejtőző színek a kánikulában. Ráadásul csak a nagyon lebarnult bőrön mutatnak optimálisan.
2. Bikini esetén is variálhatsz a szabásvonallal, hogy optikailag feltuningold a megjelenésedet. Hangsúlyozd ki az előnyösebb testrészedet, mondjuk egy szivacsbéléses melltartóval, és tereld el a figyelmet a problémásabb tájakról, például azzal, hogy a mintás felsőrészhez egyszínű alsót választasz.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top