Öltözködjünk

Szivárvány a parton

Az elmúlt hetekben a legtutibb idei fürdõruhákat ajánlottuk figyelmedbe, de nem lenne teljes az összkép, ha megfeledkeznénk a szorosan hozzájuk kapcsolódó fontos kiegészítõrõl, a strandtáskáról.

Az év többi hónapjában kihasználatlan óriástáska magánya véget ér: ilyenkor előjöhet a szekrény aljáról, hogy újra elkísérhessen bennünket a strandra. Ez az a táska, amely soha nem lehet elég nagy, hiszen ezernyi dolgot szeretnénk minden alkalommal belepakolni, hogy a napfürdőzés alkalmával ne szenvedjünk hiányt semmiben.







Akkor se keseredjen el senki, ha a tavalyi táskája színét kiszívta a nap, vagy képtelen a homokot, a fűfoltot, esetleg a napolajat kimosni belőle. Végtelen strandtáskakínálatból válogathatsz, a pár száz forintos terméktől a többezresig mindenfélét találsz: a legkülönfélébb stílusban, illetve alapanyagból, amitől feltétlenül jobb lesz a kedved, de nem amortizálja le a pénztárcádat.







New Yorker, 3300 Ft






IKEA, 295 Ft




























Quelle, 895 Ft


Egy strandtáskáért akkor érdemes több ezer forintot kiadnod, ha más célra is szeretnéd használni, nem csupán hanyagul ledobni a törülköződ mellé a fűre-homokra, ahol ezerféle szennyeződés fenyegeti. Nem beszélve arról, amikor a vizes fürdőruhádat, pólódat is belegyömöszölöd hazainduláskor.
Vannak olyan gyönyörű darabok, amelyeket kár kitenni efféle ártalmaknak, hiszen remekül mutatnak a nyári ruháiddal. Nem utolsósorban időtálló darabok, hiszen csupán két-három hónapig használod őket, az év nagy részében a strandkendő mellett hevernek a gardróbban. Ráadásul egy strandtáska nem feltétlenül egy nyáron át trendi.






Bagbase






Marks & Spencer




























Hermina



Természetesen a strandtáskáknak is van divatja,

néhány fürdőruhagyártó a modelljeihez passzoló táskákat is kínál. Persze egy kis sétával biztosan találsz olyan darabot, ami tetszik neked, és illik az egyrészesedhez.







Felina

Szerencséd is lehet, ha nem szeretnél sok időt, pénzt szánni strandtáskára: több divat- és női magazin szokott ilyenkor nyáron strandtáskát csomagolni a lap mellé, néhány üdítőgyártó és kozmetikai cég pedig a saját logójával ellátott táskákat osztogat, ha vásárolsz valamelyik termékükből. Na, ezek pont azok a darabok, amelyeket kicsit sem sajnálunk kitenni a strandhatásoknak.

Amennyiben ennél egyedibb darabot szeretnél, és van némi kézügyességed, találsz a neten néhány olyan oldalt, ahol lépésről lépésre végigvezetnek a makramé strandtáska otthoni elkészítésének folyamatán. Ilyen például a www.a-x.hu vagy a http://kreativan.hu

Ha mégis inkább a vásárlás mellett döntesz, ügyelj arra, hogy a mintás fürdőruhádhoz inkább egyszínű táskát válassz, és fordítva: a visszafogottabb bikinihez nyugodtan szerezz be egy tarkább, feltűnőbb táskát. Gondold végig, hová szoktál strandolni járni, mennyire tudsz vigyázni rá, milyen anyagokat szeretsz, ezek alapján keress vászon- vagy pamuttáskát, műbőrt, műanyagot, nejlont, de készül háncsból és bambuszból, van patchwork táska, vízálló és bélelt, zsebbel, pénztárcával és a nélkül…





Zigbag






Promod




























AVON






Érdekesség: A www.snaptotes.com oldalon rendelhetsz egyedi strandtáskát is magadnak, amire rányomtatják az általad küldött fotót, de híres festők képeivel is viríthatsz a strandon. A táska ára szállítás nélkül 30 és 110 dollár között mozog. Ám a gyártó 30 napos visszafizetési garanciát vállal, ha nem lennél megelégedve az általuk készített táskával.



 


 








Snaptotes


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top