Öltözködjünk

Apró üzletek különleges ruhái

Eleged van a plázák üvegpalotáinak egy kaptafás felhozatalából? Megint a te többezres ruhád köszönt rád a postán vagy a pénztárnál? Nincs kedved a rengeteg vásárló közötti szédelgéshez? És ami a legfontosabb, szeretnéd egypár egyedi darabbal feldobni a ruhatárad? Ebben is tudunk segíteni: felkutattunk néhány üzletet a fővárosban, ahol igazi különlegességekre bukkanhatsz.

Designer Outlet

Az üzlet tulajdonosa, Ungváry Zsófia szenvedélyesen szereti a divatot. Dizájnerként évekig élt az Egyesült Államokban és Olaszországban. Hazatérve a kinti kapcsolatokat megmozgatva hozta létre négy és fél éve a Magyarországon egyedülálló Designer Outletet. A tulajdonos maga válogatja a ruhákat az amerikai nagyáruházak kínálatából, hogy aztán eljuthassanak az egyediséget kereső, igényes magyar vevőkhöz.

Abercombie & Fitch - 8900 Ft
Abercombie & Fitch – 8900 Ft
DKNY Jeans - 15900 Ft
DKNY Jeans – 15 900 Ft

Mikor térjünk be?
Akkor, ha szeretjük a nagy nevű márkák kínálatának kiváló minőségét, és azt, hogy mindehhez – az eredeti árhoz képest – potom pénzért juthatunk hozzá. Minden héten csütörtökön 200 új ruhadarab kerül a vállfákra. Még ennél is olcsóbban szeretnénk vásárolni? Keressük fel az üzletet a kora tavaszi és késő nyári leértékelések során! Garantáltan nem távozunk üres kézzel.

Mire bukkanhatunk?
Női topokra, ruhákra, szoknyákra, nadrágokra, cipőkre, alkalmi ruhákra. A férfiaknak pólókat, pulóvereket és nadrágokat – általában sportosabb darabokat – kínálnak. Ezenkívül belefutottunk pár napszemüvegbe, kendőbe, fehérneműbe is, nem is szólva a Victoria’s Secret bikinikről.

Victoria's Secret - 13 900 Ft
Victoria’s Secret – 13 900 Ft
Victoria's Secret - 13 900 Ft
Victoria’s Secret – 13 900 Ft

Milyen márkák vagy tervezők szerepelnek a palettán?
Elsősorban amerikai márkák (Abercombie & Fitch, BCBG Max Azria, Calvin Klein, DKNY, DKNY Jeans, Dolce & Gabbana, Frenc Connection, GAP, L.A.M.B., Marc Jacobs, Micael Kors, Oscar de la Renta, Prada, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Victoria’s Secret), elvétve egy-két olasz darab (Gianfranco Ferré).

Mennyire kell kinyitni a pénztárcánkat?
Topokat már 3–4000 forinttól kaphatunk, de az átlagár 5900–10 900 Ft között mozog. A legdrágábbak az alkalmi ruhák, amelyeket 19–32 000 forintért vihetünk el.

Dolce&Gabbana - 32 000 Ft
Dolce & Gabbana – 32 000 Ft
DKNY Jeans - 7 900 Ft
DKNY Jeans – 7900 Ft

Kik fordulnak meg itt?
A színésznőkön, énekesnőkön, újságírókon kívül fiatal huszonévesektől kezdve a középkorú, igényes nőkig és férfiakig mindenki. Azok az értelmiségiek vagy a felső középosztály tagjai, akiknek a márka és a minőség mellett fontos a pénztárcájuk is.

Szembejöhet velünk az utcán?
Ha nem New Yorkba járunk bevásárolni minden héten, akkor nem valószínű. Az üzletben általában egy darab kerül ki mindenből, általában egy méretben (34-től 44-ig), így kicsi az esélye, hogy egy esküvőn vagy az irodában a miénkkel egyforma ruhába botlunk.

Elérhetőségek:
www.designeroutlet.hu (Fejlesztés alatt!)
1024 Budapest, Lövőház utca 12. (Fény utcai piac, az OTP alatt)
Telefon: (+36) 1-345-4133
Nyitva: hétfő–péntek: 10–20, szombat: 10–18, vasárnap: 12–17

Látomás

A tizedik születésnapját ünneplő Látomás extrém ruhákat áruló turkálóból nőtte ki magát a főváros egyik legkeresettebb dizájnerboltjává. Ma már elsősorban a kevésbé elszállt, hordható darabokat válogatja ki az üzlet tulajdonosa, Szontágh Julie. A szülinapi arculatváltás jegyében ez év júniusától új helyen – a régitől csupán pár ajtóval arrébb – várják a vásárlókat. Nagyobb hangsúlyt kap a saját márka, és igyekeznek a jövőben újra az extrémebb darabok felé fordulni.

Mikor térjünk be?
Ha egyedi, de hordható, magyar tervezők által készített darabokkal szeretnénk felfrissíteni a ruhatárunkat. A választék a tervezők termékenysége függvényében folyamatosan változik és alakul, minden héten rábukkanhatunk valami újabb csodára.

Mire bukkanhatunk?
Topokra, nadrágokra, ruhákra, szoknyákra, kabátokra, poncsókra a lezsertől a vagányon át az elegáns utcai viseletig. Mindenképp számoljunk az egyediséggel, amely ugyanúgy vonatkozhat a csalafinta szabásra, a feltűnőbb színekre vagy a mintákra. Ezenkívül találhatunk second hand göncöket, táskákat az elegánstól a sportosig, napszemüvegeket, kitűzőket, bizsukat, fehérneműt és esernyőket is.

Milyen márkák vagy tervezők szerepelnek a palettán?
Néhány tervező a teljesség igénye nélkül: Farkas Imola, Ganczer Réka, Nádasdi Kati, Pazicski Miklós (www.pazicski.hu), a Xthismo márkanév alatt futó táskákat pedig egy erdélyi tervezőpáros készíti.

Mennyire kell kinyitni a pénztárcánkat?
Topokat már 3000 forinttól is beszerezhetünk, de a felsők átlagára 5000 forint körül van, ruhákat 11–16 000 forintért vehetünk. A legdrágábbak általában télikabátok, amelyekért 25–30 000 forintot is a kasszánál kell hagynunk.

Kik fordulnak meg itt?
Köszönhetően a saját márkának is, egyre szélesebb korosztály találja meg a számításait a fiatal huszonévesektől a negyvenesekig.

Szembejöhet velünk az utcán?
A tervezők általában egy-két darabot hoznak be egy adott ruhából, úgyhogy kicsi a valószínűsége.

Extra?
A boltban vállalnak méretre igazítást vagy nadrágok, szoknyák felvarrását. Az üzletben járva iratkozz fel a Látomás hírlevelére, így időben tájékozódhatsz az akciókról, vagy keresd meg és jelöld be a boltot az iWiW-en!

Elérhetőségek:
www.latomas.hu (Fejlesztés alatt!)
Budapest VII. kerület, Dohány utca 20. (Május végéig!)
Nyitva: hétfő–péntek: 12–20, szombat: 12–17

I believe

A szemkápráztató bazár 2004 óta kínálja a divattrendnek megfelelő egyedi kollekciókat. Belépve az üzletbe, nem győzzük kapkodni a fejünket a rengeteg szín, minta és forma láttán. Ne tántorítson el bennünket a hirtelen túl sok vizuális inger, mert igazán cserfes és egyben kényelmes darabokra bukkanhatunk. Ha az irodába nem is, de buliba vagy barátnős programokra nyugodtan bevállalhatjuk az I believe ruháit.

Mikor térjünk be?
Ha unjuk a szürke hétköznapokat, és valami színes-mintás gönccel szeretnénk feldobni nemcsak a ruhatárunkat, hanem magunkat is. Az árukészlet folyamatosan frissül, a nyári holmikat már most kereshetjük. Bennfentes füles, hogy a nyári táskák jelenleg nagy kedvezménnyel vásárolhatók.

Mire bukkanhatunk?
Az üzlet fő profilját a kiváló minőségű olasz és spanyol alapanyagokból készült pólók, táskák, egyberuhák, szoknyák, buggyos töröknadrágok képezik. A bolt tulajdonosától, Inhof Mártától megtudtuk, hogy ők a ruhák és táskák egyedüli magyarországi forgalmazói. Az üzletben ezenkívül kívül találunk ajándéktárgyakat, öveket, bizsukat, neszesszereket, füzeteket. Ha ez utóbbiak nekünk nem igazán keltették fel az érdeklődésünket, tinikorban lévő lányunk/ismerősünk imádni fogja őket.

Milyen márkák vagy tervezők szerepelnek a palettán?
A ruhákat és táskákat kiváló minőségű olasz és spanyol alapanyagokból készítik spanyol, olasz és thai tervezők. A kis szériás kollekciókból XS–L méretben hoznak ruhadarabokat, de ha kinéztünk magunknak valamit, le kell csapnunk rá, mert kevés az esélye, hogy érkezik még egy ugyanolyan darab.

Mennyire kell kinyitni a pénztárcánkat?
Mintás, atlétafazonú felsőket már 2500 forinttól kaphatunk, a topok ára 4–7000 Ft, ugyanígy a nadrágoké is, a szoknyáké 4–8000 Ft körül van. A mintás táskák mérettől függően 3000 és 7500 Ft között mozognak. A legdrágább nyári ruha 10 500 Ft.

Olvasd el további cikkeinket:
Lakberendezési boltok mustrája »
Lakberendezési boltok mustrája megint »
Nem ciki a turi! »

Még több divat – Cosmo.hu »

Kik fordulnak meg itt?
Dukai Regina és Puskás Peti is rendszeresen vásárolnak az I believe-ben. A korosztály egyébként a számba vett boltok között itt a legszélesebb: a 15 éves csitriktől a vagány szupernagyikig mindenki találhat magának valamit.

Szembejöhet velünk az utcán?
Előfordulhat, de csak ritkán, mivel kis szériás ruhadarabokról van szó.

Extra?
Néhány színes férfipóló és kapucnis felső is van a boltban. Illetve később lehetőség lesz az e-mailes rendelésre is.

Elérhetőségek:
www.ibelieve.info.hu
Budapest VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 29.
Telefon: 06-30-3504-507
E-mail: ibelieve.info@ibelieve.hu
Nyitva: hétfő–péntek: 10–18, szombat: 10–13

MaRabu

A belvárosi ékszerdoboz félutcányira a Rákóczi körúttól búvik meg a polgári házak között. A bolt tulajdonosa, Mag Renáta igazi őstehetség: könyv és tanfolyam nélkül saját maga jött rá a gyöngyfűzés csínjára-bínjára. Ékszereit rendszeresen keresik a stylistok, és az ő fülbevalóját viselte Tóth Gabi, amikor az egyik férfimagazin címlapján szerepelt.

Mikor térjünk be?
Ha egyedire, különlegesre vagy csak egyszerűen másra vágyunk, ha szeretjük a bizsukat. Ne fogjuk vissza magunkat, a tulajdonosnak az a legnagyobb kihívás, ha extrém kéréseket kell teljesítenie. Volt már, hogy egy új felsőhöz kellett ékszert gyártania, és többször készített 15 centisnél hosszabb fülbevalókat vagy több darabból álló szettet is.

Mire bukkanhatunk?
A hangulatos félhomályba burkolózó üzlet a csecsebecse-lelkületű nők valóságos paradicsoma. Van itt minden, ami bizsu: aggathatunk kézre, fülbe, nyakba, csatolhatunk, tűzhetünk hajba. Sőt akár szütyőket, sapikat és ruhákat is vásárolhatunk. Az anyagok tárháza kifogyhatatlan: régebben sláger volt a flitter és a toll, mostanában a műanyag és műanyag karika a trend, egyre felkapottabb a fém és a fémlánc, a legtöbb ékszer cseh üveggyöngyből készül.

Milyen márkák vagy tervezők szerepelnek a palettán?
Már csak megmosolyogni lehet azokat a kezdeti időket, amikor nevetségesen kevés dolog volt a boltban. A fennállás két és fél éve alatt folyamatosan jönnek hobbigyöngyfűzők vagy iparművészek, akiknek a termékeit a szigorú szemű boltvezető tüzetesen átnézi, és úgy veszi át. Összesen körülbelül 15 készítő van rajta kívül, akiknek a munkáival rendszeresen találkozhatunk.

Mennyire kell kinyitni a pénztárcánkat?
A fülbevalók ára 400–4500 forint, a karkötőké 400–7600 forint, a nyakláncoké 500–20 000 forint között mozog. A legjobban akkor kell a bukszánk mélyére nyúlni, ha gyönyörű gyöngyös övvel szeretnénk a derekunkat ékesíteni, ez ugyanis 25 000 forintba kerül.

Kik fordulnak meg itt?
Általában a 25 éven felüli korosztály a jellemző, akik szeretik az egyedi holmikat és a bizsukat.

Szembejöhet velünk az utcán?
Elég kicsi az esélye, mert ritka, hogy a tervezők tíznél több egyforma darabot gyártanak le.

Extra?
A teljesen egyedi kérések teljesítésén túl az esetleges meghibásodásokat is garanciálisan megjavítják.
Akciókról, új áruról kaphatsz infókat, ha bejelölöd a MaRabut az iWiW-en.

Elérhetőségek:
www.marabu-ekszer.hu (Fejlesztés alatt!)
Budapest VII. kerület, Nagy Diófa utca 3.
Telefon: 06-20-951-4260
Nyitva: hétfő–péntek: 10–18, szombat: 10–14

Divat.lap.hu
Design.lap.hu
Divattervező.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top