Öltözködjünk

Kérdezz! Felelek! – 21 kérdés és válasz a divatról

Még javában tombol a nyár, és sokunkban égető kérdések fogalmazódnak meg a gardróbunk tartalmával kapcsolatban. Mi az, ami felejtős? Mi az, ami kötelező? Mit mivel vehetünk fel és milyen körülmények között? Válaszaink segítenek.

1. Trendi még az XXL méretű táska?

A válasz hatalmas IGEN! Szerezz be egyet sikkes natúr színű bőrből. A nagy méret egyébként a szemüvegeknél is tartja magát, de sürgősen felejtsd el azt a fazont, amelyben úgy nézel ki, mint egy légy!


2. Melyik a legdivatosabb lábbeli idén nyáron?

Ha a divat oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor a legjobb választás, ha fémes felületű, arany- vagy ezüstszínű lapos szandált szerzel be, amelyet aprócska strasszok díszítenek. De vigyázat, ne úgy nézzen ki a lábad, mint egy ékszerüzlet kirakata, a visszafogott csillogás sokkal elegánsabb.

 

3. Mit vehetek fel egy esküvőre?

A legjobb, ha a kis feketét és a fehér koktélruhát kihúzod a listáról. Minden (t)rendjén lesz, ha egy természetes színű (bézs, földszínek), empire szabású koktélruhát izgalmas rikító árnyalatú kiegészítőkkel kombinálsz.

 

4. Nem rossz ötlet nyáron a szoknya-csizma kombinációt választani?

Hűvösebb nyári napokon szexi lehet ez az együttes, ha vékony anyagból készült, jól szellőző nyári csizmát húzol. Figyelem, kizárólag rövidebb szoknyával mutat jól!

 

5. Sálat nyáron?!

Naná, méghozzá rojtosat! És hogyan tedd a nyakadba?
• Hajtsd háromszög alakúra és a csúcsával előre;
• a kisebb méretűeket viszonylag szorosan megcsomózva;
• lazán, a nyak köré dobva.

 

6. Viselhetek földig érő ruhát napközben?

A hosszú maxiruha elegáns viselet egy esti rendezvényen, de hatalmas nagy vétek lenne, ha nem vennénk fel őket napközben, apropó nélkül, csak azért, mert jól érezzük magunkat benne. Húzz fel hozzá egy vékony inget, és csomózd meg a derekadon, vagy viseld boleróval, így máris kevésbé lesz „estélyi” jellege.

 

7. Milyen magas egy trendi cipősarok?

A tervezők szerint toronymagas. Az egész napos rohangáláshoz azonban jobb, ha nem veszünk 7-8 centisnél magasabb sarkú cipőt. Ha nem viseled el az egész napos gólyalábon való billegést, akkor remek választás lehet egy most divatos platformcipő is.

 

8. Milyen fehérneműt viseljek áttetsző ruha alatt?

Kevés az olyan fehérnemű, amely láthatatlan, vagy ha nem az, akkor sem válik közönségessé. Ugyanilyen visszafogott lehet a leheletvékony, bőr- vagy krémszínű anyagból készült kombiné is.

 

9. Mihez illik rikító színű táska?

A bátrabbak éljenek nyugodtan színre színt módszerrel: piros a piroshoz, sárga a sárgához. Ha kevésbé szereted a feltűnést, és inkább a visszafogottabb színű ruhák mellett teszed le a voksod, akkor se feledd: a feltűnő színű táska remekül passzol a földszínekhez, a természetes árnyalatokhoz és a most divatos kékekhez is.

 

10. Milyen széles övet vegyek?

Az előző szezonban az övek szinte fűzőként takarták el a derekat. Ezek az idők azonban leáldoztak: az övek új generációja keskenyebb, a kimondottan trendkövető darabok a barna árnyalataiban pompáznak.

 

11. Még mindig divatos a csőszárú nadrág és balerinacipő együtt?

Ha trendi akarsz maradni mindenképp 7/8-os nadrágot válassz, vagy hajtsd fel a meglévő csőnacid szárát. Izgalmasabb lesz az összeállítás, ha csillogó vagy sárga balerinát húzol fel hozzá!

 

12. Virágminta? De melyik az igazán trendi?

A virágmotívum kimaradhatatlan a nyári szezonból – most a mezők aprócska virágaitól a hatalmas trópusi növényekig bármelyik mintát választhatod, nem leszel trenden kívüli.

 

13. Melyik nadrágfazon hosszabbítja optikailag a lábat?

A legjobban a teljesen egyenes szabású, magas derekú, sötét színű nadrág alkalmas a csalásra. Ha ehhez ráadásul magasabb sarkú vagy talpú cipőt választasz, magad is meglepődsz majd az eredményen.

 

14. Mi a helyzet a karkötővel?

A legjobb, ha párban vagy hármasával viseled ezeket a kiegészítőket. A korábban ormótlannak nevezett vastag karperecek ma kifejezetten szexinek számítanak.

 

15. Egy vastag karkötő mellé nem sok a nyaklánc?

Nem, ha hosszú, vékony, természetes anyagokból készült nyakláncot választasz. Ha zavar a hossza, köss csomót a a közepére!

 

16. Viselhetek arany- és ezüstszínt együtt?

Ha nem félsz a ragyogástól, akkor semmi akadálya. Ne feledd viszont, hogy a kevesebb több! Mindig valamelyik szín legyen a domináns, és a másikból csak egy-egy kiegészítőnyi legyen rajtad.

 

17. Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned nyaralásra?

Ami biztosan itthon maradhat, az a vasaló. Amit viszont kötelező bepakolni, az a dzsörzéanyagból készült ruha, amely nem gyűrődik és ultradivatos.

 

18. Viselhetek sortot az irodában?

Miért is ne? Csak arra kell odafigyelned, hogy a megfelelő ruhadarabokkal és kiegészítőkkel kombinálva laza helyett elegáns hatást kelts benne! Viselj hozzá blézert, csinos blúzt és csini cipőt a póló és a flipflop helyett.

 

19. Mi az, amit mindenképpen be kell szereznem a nyárra?

Ha szeretnél úgy kinézni, mintha a kifutóról léptél volna le, akkor – hosszú tanácskozás után – azt javasoljuk, mindenképp szerezz be egy hosszú fazonú blézert! Abszolút kedvencünket szoknyához és rövidnadrághoz egyaránt viselheted.

 

21. Hány különböző mintát mixelhetek össze?

Pöttyös a csíkossal, kockás a virágossal, idén mindent össze lehet kutyulni mindennel. Egy dolgot azonban mindenképp tarts szem előtt, mielőtt feje tetejére állítanád a világot: az összeillő színek adják meg a mintamixek pikantériáját.

 

Még több divat:
Új divatőrület: az áttetsző ruhák! »
Nyári színkavalkád – szabályokkal »
Kitört a sárga-láz! »
Fórumajánló:
Divat 2008 »
Tudj meg többet a divatról »
2008 divatszínei »
Lap.hu:
Divat.lap.hu »
Divattervező.lap.hu »
Táska.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top