Öltözködjünk

Tavaszi táskalexikon – a legszebb darabok

A táskák olyanok, mint a cipők: egy nő sosem szerezhet be eleget belőlük. Kegyesen elrejtik a legintimebb holminkat is, ugyanakkor ennél sokkal többet jelentenek számunkra. Divatos kiegészítő, az egyéniségünk vagy éppen a hangulatunk tükrözője és hűséges társunk. Ennyi fellengzős sor után megmutatjuk, milyen táská(ka)t érdemes 2009 tavaszán beszerezni.

Baguette

Az angolok baguette-nek nevezik azt a táskaformát, amelynek vállpántja rövid (sokszor vállra nem akasztható), a kicsitől egészen közepes méretű lehet, és alakja egy vekni kenyérhez hasonlít. A leghíresebb a Fendi cég gyártotta, limitált példányszámú darab.

Stílustipp: A baguette névvel forgalmazott darabok többnyire a luxusgyártóktól kerünek ki, éppen ezért elég drágák. Egy tökéletesen megválasztott darab viszont sokáig mindenhol bevethető társad lehet.

S.Oliver

S.Oliver
Fendi

Fendi
Donna Karan NY

DKNY

 

 Clutch

 
A clutch olyan retikül, amelynek nincs vállpántja, így az ember lánya egész idő alatt a kezében szorongatja. Tulajdonképpen különböző megjelenéseken, hivatalos eseményeken, színházba, állófogadásra, partikra vagy egy vacsorarandi során érdemes bevetni ezt a többnyire nagyon finom és elegáns kiegészítőt.

Stílustipp: Nos, talán mondanunk sem kell, de ez a parányi retikül nem azért van, hogy mindenféle – és amúgy nélkülözhetetlen – holmit belegyömöszölj. Ne tömd tele „rogyásig”: zsebkendő, mobil, kulcs (nem kulcscsomó!) és pénz (nem pénztárca!) talán elfér benne.

Humanic

Humanic
Bijou Brigitte

Bijou Brigitte
Esprit

Esprit
 Csatos iskolatáska

 
Bizony-bizony, a tanárok bőrtáskájáról mintázott darabok kifejezetten trendinek számítanak ebben a szezonban. A legjobb, ha nem is egy, hanem két lapos csat van a lehajtható fedélen, a vállpánt és a kézifogantyú pedig egyenesen kötelező elemek.

Stílustipp: A klasszikus stílus soha nem megy ki a divatból, és a legtöbb alkalomra bevethető trükk. Frissebb lesz a hatás, ha olyan táskát választasz, amelyet különleges részletekkel gazdagítottak a tervezők. Fényes helyett króm- vagy bronzszínű csatok, lyukak, gyűrűk vagy megdöbbentő alapanyagok.

H&M

H&M
Táskapláza

Táskapláza
Esprit

Esprit
 Vállpántos retikül

 
Az előző kistáskától csupán annyiban tér el ez a fajta retikül, hogy a tervezők hozzácsaptak egy fémláncból vagy saját anyagából készült vállpántot.

Stílustipp: Érdemes vad neonszínű vagy fekete színben beszerezni a láncos csodákat, amelyek tökéletesen kiegészítik a partiszerelést vagy vagánnyá teszik a hétköznapi öltözéket.

Táskapláza

Táskapláza
Promod

Promod
H&M

H&M

 

 Hobo táska

 
Az angol hobo kifejezés, amelyből a táska típusának neve ered, csavargót jelent. Ezeket a bohém darabokat könnyedén felismered a török félholdra emlékeztető alakjukról, nehézkes kinézetükről és vállpántjukról. A legkülönbözőbb színben, méretben vagy anyagból kaphatók.

Stílustipp: Általában azok a nők kedvelik, akik amúgy is szeretnek lezserebben, bohémabb stílustban öltözködni. Használd a strandtáskaként vagy a hétköznapi rohangálós napokon.

Esprit

Esprit
C&A

C&A
Promod

Promod

 

 Szafaritáska

 
Minden olyan darab, amiben egy kicsit benne van Afrika esszenciája, kötelező nyáron – nem csak 2009-ben. Ezek többnyire vászonból készültek, bőr-, csontot utánzó vagy fafogantyúval. Színét tekintve a khaki, a teveszőrszín, a napszítta barnák jöhetnek számításba.

Stílustipp: A lezser szerelések, a színes maxiruhák vagy az egyszínű ingruhák mellé tökéletes hétköznapi kiegészítő.

Esprit

Esprit
Promod

Promod
S.Oliver

S.Oliver

 

Tengerésztáska

Ez a nagy, utazótáskának is beillő, mindet elnyelő darab a legmutatósabb bőrből, de jól néz ki színes műanyagból vagy virágmintás vászonból is. Először Belgiumban, Duffel városában varrtak ilyen táskát, innen ered az angol elnevezés is (duffel vagy duffle bag).

Stílustipp: A tengerésztáska nagyon is népszerű az aktív csajok és pasik között. Ha sokat vagy mozgásban, és a fél életedet magaddal kell cipelned, egy ilyen darab tökéletes és divatos beruházás lehet.

C&A

C&A
Orsay

Orsay
Puma

Puma

 Fontos!
• A tavaszi színtrendek a táskákra is éppúgy vonatkoznak. Ha ezt vesszük alapul, akkor nem foghatsz mellé a sárga, a metálfényű vagy a púderszínű darabokkal. A legutóbbit az élénk, neonszínű berakások és applikációk még izgalmasabbá teszik.

• Egy időben makacsul tartotta magát az a szabály, hogy a táska színe egyezzen meg a cipőével. Ezt a szabályt felrúgta az idő, ma már nem kell, hogy a két kiegészítő mintára egyezzen. A legfontosabb a tudatos harmónia.

• A táska mérete nem attól függ, hogy hány liter tejet vagy mennyi zsemlét akarsz munka után hazacipelni benne. Arra ott a bevásárlószatyor (lehetőleg textilből)! A táska mérete a termetedtől függ. Ha magas, illetve széles vagy, akkor egy XXL-es darab jól mutat a válladon. Kicsi, törékeny nőként ugyanez a táska valósággal összenyom optikailag.

 

Még több tavaszi divat:
Tavaszi cipőlexikon – nem csak fanatikusoknak »
A tavaszi-nyári szezon divatszínei – Neked melyik áll jól? »
Trendi formák és fazonok tavaszra »
Ti írtátok:
Milyen táskák tetszenek? »
Táska-cipő-mustra »
Álmaim táskája »

 
Táska.lap.hu »
Cipő.lap.hu »
Tavasz.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top