Öltözködjünk

Szuper összeállítások esős időre

Nem érdemes minden esős reggelen mogorván kelni, vagy a borzalmas időjárásról naponta néhány percnél többet diskurálni. Inkább rántsunk magunkra vidám vízálló kabátot, és ragadjunk mintás esernyőt!

A modern gumicsizma a divat és a praktikum ritka ötvözésének egyik legtökéletesebb példája. Ez a darab rendkívüli változásokon ment át az utóbbi években. Az egyszerű fekete vagy sötétzöld (ne adj’ isten, sárga!) mezőgazdasági kaucsuk lábbeliből az egyik legtrendibb utcai és fesztiválcipővé nőtte ki magát. Ha nem tetszenek a színes, virágos minták, válaszd a klasszikus egyszínű, diszkrét pöttyös vagy kockás darabokat.
Tipp: ha nem akarod, hogy a „gáz” jelzővel illessenek, kizárólag latyakos, esős napokon viseld!

Szuper összeállítások esős időre

 

A nyákos időben érdemes olyan táskát magaddal vinni, amely vízálló, és több külső zsebe van. Mihelyst felszakadozik a felhőzet, illetve eláll az eső, anélkül suvaszthatod bele az esernyőt, a pluszsálat vagy a -sapkát, hogy minden cuccod eláztatnád.
Tipp:
a sokzsebes feneketlenben vigyél magaddal váltócipőt, hogy ne kelljen egész nap gumicsizmával a lábadon dolgoznod a munkahelyeden.

Szuper összeállítások esős időre

 

Ki ne vásárolt volna esernyőt a hirtelen rátörő zuhé miatt az aluljáróban vagy a kínai boltban? A több száz forintos ernyő olyan, mint a lutri: vagy bejön, vagy pár hét múlva eldobhatjuk. A viharbiztos, acélvázas darabokra többet kell szánni. Ha minőségi esernyőt szeretnél, vizsgáld meg az alapanyagot és a sínek számát is, ugyanis minél több sín merevíti az ernyőt, az annál stabilabb.
Tipp: ne nyiss ernyőt erős szélben, és mindig szárazon tedd el, így sokáig szolgálni fog.

Szuper összeállítások esős időre

Százszázalékosan vízálló kabátok esetében a varrat mindig le van hegesztve, hogy véletlenül se jusson be a réseken a víz. Az anyag a membrántól vagy a poliuretános kezeléstől lesz vízálló, de az ilyen alapanyagból készült kabátok sajnos nem olcsók. Mosásuk és tárolásuk pedig külön odafigyelést igényel.
Tipp: ha nem biciklivel közlekedsz az esős napokon is, akkor felesleges drága vízálló dzsekire költened; a mérsékelten vízálló kabátok, az esernyő és a gumicsizma épp elég védelmet adnak, amíg felszállsz a tömegközlekedési eszközre (vagy beszállsz az autóba).

Szuper összeállítások esős időre

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top