Öltözködjünk

Légy hollywoodi díva! – 3 ikon + 3 összeállítás

Melyikünk ne szeretne akár csak pár pillanat erejéig is valamelyik nagy hollywoodi színésznőre hasonlítani? A feledhetetlen stílusikonok kedvelt darabjai ma is fellelhetőek, így egy kicsit Grace Kellynek, Audrey Hepburnnek vagy Sophia Lorennek érezhetjük magunkat.

 Grace Kelly

Grace Kellyt az 50-es, 60-as években nők milliói utánozták, de a mai napig az egyik legismertebb stílusikon. Stílusát három szóval jellemezhetjük: letisztult, klasszikus és elegáns, mindez kiemelte az 50-es évek hollywoodi csillagocskái közül. Kedvelte az elegáns darabokat: az ingruhát, az egyszerű vonalvezetésű estélyi ruhákat, az alacsony sarkú cipőket, a fejkendőket és a kesztyűket. 1956-ban a Hermès róla nevezte el egyik táskáját, amelyet azóta is Kelly Bag néven forgalmaznak.

1. kabát, Reserved; 2. cipő, Vero Moda; 3. ruha, H&M; 4. kendő, Orsay; 5. táska, Taskaplaza.hu
1. kabát, Reserved; 2. cipő, Vero Moda; 3. ruha, H&M; 4. kendő, Orsay;
5. táska, Táskapláza.hu

 
Alapdarabok Grace Kelly ruhatárából: a dívakülsőt erősítő fejkendő, hatalmas napszemüveg, finom, puha kardigán, krokodilbőr táska (vagy ahhoz hasonló), szőrmestóla, gyöngysor (csak egyszer körbetekerve a nyakon), finom kesztyű, kiskosztüm.
Állandó jellemző: tökéletes frizura.

 Audrey Hepburn

 
Kislányos báj, hatalmas őzikeszemek, merész szemöldök, hattyúnyak és törékeny testalkat. Kevesen tudják, hogy minden idők egyik legtermészetesebb filmcsillaga balerinának készült. Ehelyett először modellként, majd színésznőként varázsolta el az embereket. Filmbéli kosztümjei mellett hétköznapi stílusa is sokakat inspirált – és inspirál a mai napig. Jelenlétével újfajta nőideál érkezett Hollywoodba, a dús keblek helyett a kulcscsont lett a szexepil.

1. sapka, Pimkie; 2. kabát, Reserved; 3.cipő, Mango; 4. nadrág, Esprit; 5. táska, Vero Moda; 6. felső, H&M; 7. napszemüveg, Mango; 8. fülbevaló, Bijou Brigitte
1. sapka, Pimkie; 2. kabát, Reserved; 3. cipő, Mango; 4. nadrág, Esprit;
5. táska, Vero Moda; 6. felső, H&M; 7. napszemüveg, Mango; 8. fülbevaló, Bijou
Brigitte

 
Alapdarabok Audrey Hepburn ruhatárából: a kis feketét és a halásznadrágot ő tette híressé, balettcipőt viselt mindenhez, garbó, trencskó, férfias darabok (amelyeket hihetetlen nőiességgel viselt).
Állandó jellemző: egyszerű sziluett, amely még magasabbá és vékonyabbá varázsolta.

 Sophia Loren

 
Ő Hollywood aranykorának egyik utolsó, ma is élő dívája, aki 75 éves kora ellenére is ragyogóan néz ki. Sophia Loren stílusa nagyon olasz, nagyon nőies és excentrikus. A színésznő alakja őrülten nőies, amit nem leplez: nem rejti el formás melleit, gömbölyű csípőjét és vékony derekát. Imádja a vöröset, ha nem is látható helyen, de valami izzó ruhadarab vagy kiegészítő mindig van rajta.

1. boleró, H&M; 2. harisnya, Orsay; 3. ruha, Pimkie, 4. bokacsizma, Reserved; 5. táska, Deichmann; 6. nyaklánc, Promod
1. boleró, H&M; 2. harisnya, Orsay; 3. ruha, Pimkie, 4. bokacsizma, Reserved;
5. táska, Deichmann; 6. nyaklánc, Promod

 
Alapdarabok Sophia Loren ruhatárából:
könyékig érő kesztyű, deréköv, magas sarkú cipő, csillogó brossok, hangsúlyos ékszerek, szőrme, állatmintás, arany és vörös darabok.
Állandó jellemző:
izzó nőiesség.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top