Öltözködjünk

A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?

Kék pulcsi, fehér klumpa, csíkos zacskó, csengő hang, vajon kiről beszélünk? A választ a legtöbben kapásból rávágják. Megnéztük, mit tehet az, aki igazi rajongó lévén a Melindáéhoz hasonló kardigánban szeretne feszíteni.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egy babakék pulóver egyszer ekkora karriert fog befutni. A Megasztár egyik énekese, Szíj Melinda azonban soha nem látott sikert hozott a halvány árnyalatnak, és persze a fazonnak. Ezért néhány perces töprengés után arra jutottunk, hogy itt az ideje egy rendhagyó celebstílusnak, amelyben a főszerep a magyar Susanne Boyle-é, azaz Szíj Melindáé és az ő elhíresült ruhatáráé.

A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?
A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?
A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?

Főszerepben a csíkos, a kék és a klumpa

Az énekesnő már az első alkalommal mindenkit meglepett, a sok hasonló kinézetű versenyzőjelölt ugyanis sorra csalódást okozott, a furcsa, kissé divatjamúlt ruhák ugyanis rendszerint repedtfazék-hangot takartak. Melinda esetében azonban más volt a helyzet, érkezett egy nő, kilencvenes éveket idéző fekete-fehér szerelésben, és nyolcvanas években divatos frizurával és a várttal ellentétben valami egészen bizarr hangon kezdett el énekelni. Egyenes volt az út a középdöntőbe, ahol először szembesültünk azzal a bizonyos világoskék árnyalattal, amely akkor még csak nadrág formájában bukkant föl. Jött vele az elmaradhatatlan csíptetős hajcsat és a rövid, hasat éppen hogy takaró póló. Aztán elérkezett az ősz és vele együtt a beköltözés a Megaházba. Melinda csíkos, piacra járós szatyorral, barna műbőr bőrönddel és az akkor még mindenki számára ismeretlen kék pulcsival együtt indult útnak a hírnév felé.

A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?

 

A pulcsi azóta igazi kultikus darab lett, talán annyira, hogy egy szép napon Náray Tamás előrukkol egy Szíj Melinda limitált szériás kollekcióval, amelynek minden darabja világoskék lesz és kiegészítőnek a műanyag csatokon kívül csupán néhány fehér klumpát fog felvonultatni a tervező. Az énekesnő ugyanis szinte kivétel nélkül ezekben a darabokban látható, olyannyira, hogy a fellépések szüneteiben sem hajlandó másmilyen kardigánban mutatkozni. Babonából vagy hóbortból hordja, nem tudjuk. Egy viszont biztos, megpróbáltunk utánajárni, hogy egy igazi Szíj Melinda-rajongó hol tudna beszerezni hasonló holmikat. Hosszas keresgélés után internetes, licitálós webáruházak kínálata között akadtunk rá egy-két jellegzetesen „melindás” termékre, valamit néhány kínai üzletben is találtunk hasonló pulóvert és klumpát. Ezért bizton állíthatjuk, hogy aki nagyon, akar az vehet magának világoskék csodát.

Világoskék, csíkos és kék, kicsit másképp

Valamiért azt vettük a fejünkbe, hogy van a Melinda által favorizált cuccoknak divatosabb, vagányabb alternatívája is. Ezért körbenéztünk, hátha sikerül találnunk egy olyan vállalkozó kedvű stylistot, aki celebhez méltó, mégis a megszokottól nem markánsan eltérő szettbe öltöztetné a magyar Susanne Boyle-t.

A kék pulcsi Szíj Melinda hangjának a titka?

Örömmel jelentjük, hogy a fehér klumpa 2010-es megfelelője lehet a fehér tornacipő, és a babakék kardigán helyett is találhatunk, szintén kék, de sokkal divatosabb, ráadásul Melindának előnyösebb fazonokat. Ezek után pedig csak a csíkos zacskó leváltása van hátra, amit mi nemes egyszerűséggel egy csíkos táskára cserélnénk.

Szíj Melinda-fotók: Sanoma Archív/press.tv2.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top