Öltözködjünk

Csizmakisokos kezdőknek és haladóknak

Vékony a lábad, vagy inkább vastag? Magas vagy alacsony a termeted? Nem tudod, milyen csizma állna jól? Segítünk.

A tél menthetetlenül megérkezett, ezért azoknak is csizmára kell váltani, akik addig kihúzták az őszi cipőjükben. A csizma azonban fogós kérdés, ugyanis amíg egy balerinát 2000–3000 forint körül megkaparinthatunk, addig a téli lábbeli esetében ennél mélyebbre kell nyúlni, ezért nem árt végiggondolni, hogy ki milyet választ.

A legjobb döntést akkor hozzuk, ha bőrcsizmát választunk, de az nyílt titok, hogy húszezer forint alatt azt nem ússzuk meg. Cserébe viszont tartós és nagy valószínűséggel vízhatlan darabra számíthatunk. Ha viszont alacsonyabb a büdzsé, akkor muszáj lesz beérni olcsóbb műbőr példánnyal, ami nagyjából egy szezont bír ki, de vigasztaljon mindenkit az a tudat, hogy ezekről a csizmákról sem ordít minden esetben, hogy nem igazi bőrből készültek.

Az anyag mellett a másik fontos kérdés a fazon, csizmáknál ugyanis nagyot lehet hibázni, ha nem a testalkatunkhoz vagy a lábunk formájához passzoló darabot választunk.

Alacsony csajok

Nem titok, alacsonyak válasszanak magasabb sarkú csizmát. Ha félnek a tipegéstől, akkor jó döntés lehet egy telitalpú darab is, ami kényelmes viselet egész napra is. 165 centi felett szigorúan tilos combközépig érő darabot választani, ugyanis ez a hossz rövidíti a lábat. De ugyanilyen rossz döntés az agyondíszített lábbeli is, ami optikailag rövidíti a lábat. A legjobb döntés a bokacsizma, aminek mindig legyen sarka, vagy a térd alatt érő fazonok. Aki tutira akar menni, az platform csizmával próbálkozik.

1. Vagabond, 2. Mango, 3.
1. Vagabond, 2. Mango, 3. Piccadilly Comfort, Cipőpláza


Magas csajok

Aki 170 centi felett van, annak könnyű a dolga, neki szinte minden jól áll. A combközépig érő csizmákat, amelyek a szezon sztárjai, egyenesen nekik találták ki. Hordhatják szoknyával vagy nadrággal is, az összkép tökéletes lesz. De náluk szóba jöhetnek a díszített, hangsúlyos csizmák is. Sőt náluk az igazi befutó a bő szárú kerek orrú csizma, ami minivel és kötött pulcsival hibátlan választás.

1. Vagabond, 2. Asos, 3. Vagabond
1. Vagabond, 2. Asos, 3. Vagabond

Vastag láb

A vastag láb önmagában még nem nehezíti meg a csizmaválasztást, sokkal inkább a vastag vádli, amíg Németországban már sikerült többféle szármérettel gyártani a csizmákat, addig itthon a vakszerencsére kell bízni magunkat. Az olasz boltok kínálata sajnos a legtöbbször nem az igazi, de már itthon is találhatunk kimondottan erős vádlira gyártott darabokat. Ha kicsit szorít, akkor érdemes elvinni a cipészhez, aki speciális tágítóspray-vel orvosolni tudja a problémát. Olyan fazont érdemes választani, amiben van egy kicsi gumi és nem túl hosszú a szára.  Vastag lábra nem előnyösek a térd felett érő fazonok, sőt sajnos a bokacsizma sem. Ezért akinek erős a vádlija, az hagyományos fazonokban gondolkodjon.

1. Cipoplaza,Picca Dilly, 2. Vagabond, 3. Montonelli, Cipőplaza, 4.Montonelli, Cipőpláza
1. Piccadilly Cipőpláza, 2. Vagabond,
3. Montonelli, Cipőplaza, 4. Montonelli, Cipőpláza

Vékony láb

A mostani trendeknek köszönhetően vékony lábra egyáltalán nem nehéz csizmát találni, az is jó, ha passzol a vádlihoz, és az is belefér, ha lötyög. Aki azonban pálcikalábakon egyensúlyozik, az tudja, hogy ez nem volt és nem is lesz mindig így. Vékony lábra az egyik legjobb választás a bokacsizma, lehet magasabb sarkú vagy alacsony, a lényeg, hogy boka legyen. Hegyes orrú fazonokat viszont csak az válasszon, akinek nem túl nagy a lába, ugyanis ezek a darabok még inkább vékonyítják a lábat.

1. Orizonte, Cipőpláza, 2. Dumond, Cipőpláza, 3. Picadilly Comfort, Cipőpláza, 4. Montonelli Cipőpláza
1. Orizonte, Cipőpláza, 2. Dumond, Cipőpláza,
3. Picadilly Comfort, Cipőpláza, 4. Montonelli Cipőpláza

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top