Öltözködjünk

Minden idők legrondább férfiékszere

A pecsétgyűrűt vagy utálni, vagy szeretni lehet, köztes megoldás nincs. Én az utálatra szavazok, és mindenki másnak is ezt ajánlom. Daniella ismét kiakad.
Minden idők legrondább férfiékszere
 A női kezek elcsúfítója

Hétfő reggel a munkába induló lelkes, vagy éppen megfáradt utasok között régi rémálmom tért vissza az életembe néhány megálló erejéig. A velem szemben ülő elegáns öltönyös férfi kezén ugyanis ott virított egy hatalmas ezüst pecsétgyűrű, az a fajta, amitől mindig kicsit felfordul a gyomrom. Már a férfiak által hordott egyéb gyűrűket is nehezen tudom megbocsátani az ékszerészeknek, de a pecsétgyűrű valamiért különösen érzékeny pont az életemben.

Minden idők legrondább férfiékszere Emlékszem, hogy a családi fényképarchívumban szerepel néhány pecsétgyűrűs kép, amelyet már gyerekkoromban sem értettem. Miért kell az a hatalmas plecsni a férfiak kezére? És egyébként is, mi az értelme? Státuszszimbólumnak számít? Olyasmi, mint a 130 centis plazmatévé vagy a hatalmas, ezüstszínű kocsi? Nem értem. Azt viszont már megfigyeltem, hogy az a bizonyos pecsétgyűrű csak a legritkább esetben jár egyedül. Általában tartozik hozzá valamilyen ízléstelen nyakkendőtű, esetleg tenyérnyi bikás övcsat, na és persze egy kellően feltűnő karkötő.

Egy ideig azt gondoltam, hogy csak a most 50-60 éves férfiak bizonyos rétegét hozza lázba a gyűrűs ujjon hordott borzalom, de tévedtem. Kortól független, hogy ki meri feltenni a billogot magára. Sőt szentül hiszem, hogy van a pecsétgyűrűt hordó férfiaknak egy titkos földalatti mozgalma, ahova csak bizonyos próbatételek után kerülhetnek be az emberek. Különben mivel indokolnák meg azt, hogy szinte az összes „pecsétes” pasi nagyjából ugyanolyan stílusú ruhákat hord? A földalatti hétpecsétes mozgalomban aztán szezononként tartanak bemutatót a legújabb ékszertrendekből, sőt a szebb daraboknak még kiállítást is rendeznek, majd elismerően pillantanak egymás szemébe, hogy „ez az, barátom, nagyon szép fukszod”. Te mit gondolsz a pecsétgyűrűről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top