Öltözködjünk

A 3 legveszélyesebb cipő

Egyes cipőfazonok viselése nem csupán hosszú távon okozhat egészségkárosodást, de még balesetveszélyes is. Következnek a legveszélyesebb lábbelik és biztonságos alternatíváik.
Kattints a rovat legfrissebb híreiért!

Telitalpú platform

A telitalpú platformcipők viselése legalább annyira kockázatos, mint amennyire divatos. A lábbeli talpa a legkevésbé sem rugalmas, így ha kifordul alólad, a lábfejedet is „viszi magával”, amivel bokaficamot, súlyosabb esetben akár törést is okozhat.

A 3 legveszélyesebb cipő
A 3 legveszélyesebb cipő

Biztonságos alternatívája: a mini telitalpú
A mini telitalpú cipőkről jóval kisebbet eshetsz, mint emeletes társaikról. Még jobb, ha ebből is olyan modellt választasz, ami kialakításánál fogva megtámasztja a bokádat.

Tűsarkú

Minél vékonyabb a sarok, annál könnyebben elveszítheted az egyensúlyodat a cipőben. Az ilyen típusú sarok ráadásul aránytalanul leterheli az Achilles-ínt, mely lábfej-, hát- és térdproblémákhoz vezethet.

A 3 legveszélyesebb cipő
A 3 legveszélyesebb cipő

Biztonságos alternatívája: a szögletes sarok
A szögletes sarok biztosabban tartja a lábfejet és a terhelést is egyenletesebben osztja el, így a lábad sem fájdul meg olyan hamar és az eséstől is kevésbé kell tartanod.

7 centinél magasabb sarkak

Ha 7 centinél is magasabb sarkú cipőt viselsz, nem érezheted magad biztonságban, hiszen ennél a sarokmagasságnál akár álló helyedben is elveszítheted az egyensúlyodat, nem beszélve a gyaloglásról vagy épp a táncról. Szalagszakadás, bokaficam vagy akár csonttörés lehet a történet vége.

A 3 legveszélyesebb cipő
A 3 legveszélyesebb cipő

Biztonságos alternatívája:
Ha semmiképp sem vagy hajlandó lemondani az óriási cipősarkak viseléséről, szerezz be egy jól variálható, kényelmes balerinacipőt, ami elfér a táskádban. Mindig vidd magaddal, ha veszélyes magassarkút viselsz, hogy szükség esetén – amikor a fájdalomérzet legyőzi a  hiúságot – át tudd venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top