Öltözködjünk

Műszálas ruhákkal riogatnak Zimányék

Nahát, újra eltelt egy szezon, és újra divatbemutatóval készültek a Sugarbird lányai. Az eddig ötös fogat idén Weisz Fannival kiegészülve dobta be magát, hogy ismét valami igazán eget rengető, eredeti kollekcióval kápráztassa el a divatkritikusokat.
Műszálas ruhákkal riogatnak Zimányék

Elöljáróban legyen elég annyi: nem sikerült. De ennyire ne rohanjunk előre! A bemutatóra boldog-boldogtalant meghívtak, és valószínűleg attól tartottak, hogy sokan nem jönnek el, ezért a hely befogadóképességének dupláját invitálták, ami azt eredményezte, hogy a jelenlévők nagyjából 80 százaléka nemhogy leülni nem tudott, de még a színpadot se látta, a kint ragadt rajongókról pedig ne is beszéljünk. A hatalmas hiba miatt egyébként Zimány Linda a Facebook-oldalán bocsánatot is kért, ami nagyon szép gondolat, de nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók. „…majd jövőre még nagyobb helyen rendezzük meg a bulit” – na de most komolyan, ez nem az X-Faktor, hogy „jövőre próbáld újra!”.

Szikrázott a levegő

Leginkább azért, mert a ruhák olyan mennyiségben készültek szintetikus anyagokból, hogy azon csodálkoztunk, a modellek haja nem áll égnek. Pedig már épp kezdtük megszeretni a Sugarbirdöt, az elmúlt években ugyanis sikerült igazán sokat fejlődniük. Hogy a külföldről importált Vogue-oknak köszönhető a csoda, vagy a hirtelen jött ihletáradatnak, nem tudjuk, de tényleg voltak igazán jó ruhák tavaly nyáron. Idén azonban valami kifogyott a bandából, talán csak Horváth Évának sikerült hoznia a tőle megszokott eleganciát.

Dukai Regina és a rojtok

A bájos arcú modell új kollekciója annyira fájdalmasan idézte fel bennünk a kilencvenes évek legalját, hogy fizikai fájdalmat okozott végignézni. Akadt ugyan nagyjából két-három jó ruha, a de a rojtoktól hemzsegő kinyúlt pamutpólóktól nem tudtunk elájulni. Egy-két jobb szabású kapucnis holmit ugyan láttunk, de összességében a kollekció elég gyengére sikerült.

Zimány Linda és a tapadós bőrszerkók

Igazán kár volt Lindát továbbképzésre küldeni Moszkvába, az önjelölt divattervezőre ugyanis az égvilágon semmi nem ragadt. Addig sikerült eljutnia, hogy megtanulja, idén divat a bőr, de feketében és nem karamellszínben, ami ráadásul senkinek nem áll jól. És akkor a leopárdmintás ruhákról még nem is beszéltünk. A kollekció legjobb darabjának egy félvállas zöld miniruha bizonyult, és bár esztétikai értékéből sokat elvett a ráapplikált leopárd, az eredmény még így sem tűnt hordhatatlannak. Ugyanez sajnos már nem mondható el a rövid ujjú bőroverallról, valamint Linda fenékvillantós ruhájáról. Hát igen, így jár az a tervező, aki nyíltan vállalja, hogy Rihanna inspirálta.

Horváth Éva az est sztárja

Ő ugyanis nem tűzte ki célul, hogy valami igazán nagyot durrantson. Tutira ment. Kis fekete ruhákat tervezett, amelyek pont annyit villantottak, amennyivel még a jó ízlés határain belül maradtak. A ruhák nem voltak túlzottan tapadósak, és nem roskadoztak a kristályoktól és flitterektől, összességében kimondottan elégedetten néztük őket. Sőt igazából bármelyiket bevállalnánk.

Bódi Sylvi eltájolta magát

A kollekcióját ugyanis nagyrészt olyan ruhák alkották, amelyeket inkább egy szexshopban tudtunk volna elképzelni. Addig minden oké, hogy Sylvinek a védjegye a csipke, sőt még a láncokkal felturbózott darabokra sem lehet egy rossz szavunk sem, de hogy mindezt miért kell overallban és extramini fazonokban prezentálni, azt már nem tudjuk. Pedig ha végiggondoljuk, Sylvi magának legtöbbször jól választ ruhát. Akkor másokra miért nem akar csak simán szexi fazonokat adni, miért erőlteti a közönséges darabokat?

Debreczeni Zita, aki tud másolni

És milyen jól csinálja, hogy megmaradt ennél a praktikus szokásánál. Az ő öltözékei ugyan nem túl sok eredeti elemet vonultattak fel, de legalább teljesen tisztán látszódott, hogy olvas divatmagazinokat, és nagyjából tisztában van a trendekkel. Fekete és fehér zárt ruhák alkották a kollekció gerincét, és ezekbe nem nagyon lehetett belekötni.

Műszálas ruhákkal riogatnak ZimányékWeisz Fanni és a masnik

A hatodik cukormadár idén Weisz Fanni volt, és ő megmentette a bemutatót. Ruhái ugyanis nem voltak túlgondolva, nem akartak többet mutatni annál, amik. Egyszerű pamutpólók és masnis, bájos ruhák jellemezték a kollekciót, amelynek összes darabját szívesen befogadná a gardróbunk. Ezek után csak azt reméljük, hogy a kedves, szerény lány sokáig fogja erősíteni a Sugarbird csapatát.

Összességében viszont csalódást okozott a Sugarbird tegnapi bemutatója: a tavalyi fellendülés után igazi mélyrepülésnek lehettünk szemtanúi, s ezután már nem biztos, hogy kíváncsiak leszünk a következő kollekcióra…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top