Öltözködjünk

Kampányolnak a trottyos gatyák ellen

Egy volt kosaras öveket gyűjt, hogy azzal kösse fel a nadrágját, akinek divatból lelóg.

Kampányolnak a trottyos gatyák ellenValaki azért küzd, hogy minden gyereknek jusson elég étel, mások az állatok jogaiért harcolnak, de vannak, akik öveket gyűjtenek, hogy megszabadítsák a világot a lógós nadrágoktól, írja a Washington Times. Bár a kőművesdekoltázs nálunk is ciki, a bőven derék alá csúsztatott farmer alól kibukkanó alsónadrágot még most is sokan menőnek tartják.

„Ezen szeretnénk változtatni” – nyilatkozta a kezdeményezés szervezője, Jerod Mustaf, aki korábban profi szinten kosárlabdázott, és arra is felhívta a figyelmet, hogy egy példamutató egyéniséget sem tud felidézni, akinek kilógna a hátsója a nadrágjából. A dolog szépséghibája, hogy a volt kosaras ezzel szeretné maga mellé állítani a közvéleményt. A kilencvenes években ugyanis megölték a terhes feleségét, és a gyanú szerint ő volt a megrendelő, de ezt sosem tudták rábizonyítani.

Obama: „Kössék fel a nadrágjukat!”

Az Egyesült Államokban mindenesetre már többször próbálták felvenni a harcot a nadráglecsúsztatás ellen. Virginia államban például tízezer forintra büntették volna azt, akinek kilátszik az alsónadrágja, de nem lett belőle semmi.

Négy évvel ezelőtt az elnökválasztási kampány alatt még Barack Obama is felszólalt az ügyben: „Azok a képviselők, aki a lógó nadrágokkal foglalkoznak, jobban tennék, ha ehelyett az emberek valódi problémáival törődnének. Viszont az igaz, hogy felköthetnék a gatyájukat, akik eddig nem tették” – mondta. Ezt nem mindenki fogadhatta meg, hiszen nemrég egy férfit leszállítottak a barátnőjével a repülőről, mivel kilátszott az alsója.

A kosaras kicsit el is késett a kezdeményezéssel, hiszen azóta újabb furcsa nadrágfazonok jöttek divatba, amelyek nem feltétlenül mutatnak előnyösen. A háremnadrágtól a férfiak kapnak kiütést, a skinny farmer a vékony lábú férfiakon mutat rémesen, ráadásul egészségtelen.

A trottyos divat eredete

Azt sokan tudják, hogy ezt az őrületet az amerikai rapperek terjesztették el, és hogy először a börtönökben terjedt el ez a megoldás. Bár az interneten kering az a verzió, ami szerint a meleg rabok jelezték ezzel, ha készen állnak az akcióra, kiderült, hogy ez csak szóbeszéd. A börtönökben kényszerűségből terjedt el ez a viselet, mivel sokan nem kaptak a saját méretükben ruhát, és az öveket is betiltották, nehogy kárt tegyen vele valaki magában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top