Öltözködjünk

Így öltözködj 50 felett!

Kerüld a hosszított fazonú zakókat, a flittereket és a vastag öveket! A színektől viszont ne félj!
Alexandra Shulman

Alexandra Shulman

Forrás: dailymail.co.uk

„Elégedett vagyok azzal, amit elértem, ez pedig segít elfogadni azt, ahogy kinézek. Ugyanakkor tény, hogy a testem az évek múlásával megváltozott, és ezzel együtt a ruhatáramat is át kellett alakítanom” – írta Alexandra Shulman, a brit Vogue divatmagazin főszerkesztője, aki nemrégiben ünnepelte 54. születésnapját, és ebből az alkalomból divattanácsokat adott kortársainak. Ezek következnek.

 

Ismerd a tested!

 

A testünk nem változik radikálisan az idő múlásával: a magasság, a mellméret (legalábbis plasztika hiányában), vagy épp az olyan adottságok, mint a hosszú lábak, állandóak. Ezzel együtt pedig a ruhatár alapdarabjai is maradhatnak, vagyis ami illett hozzád huszonévesen, azon 50 felett sem kell feltétlenül változtatnod. Így például ha gyakrabban hordtál szoknyát, mint nadrágot, ezt a szokásodat nyugodtan megtarthatod, azon viszont már érdemes elgondolkodni, hogy esetleg más szoknyafazont válassz, mint korábban.

Ne félj a színektől!

 

A színek megválasztása nagyon személyes dolog, hiszen mindenki másképp érzi magát a különféle árnyalatú ruhákban. A szakember tanácsa, hogy 50 felett se félj a színektől, kerüld a komor, különösképp a szürkés árnyalatokat, viszont bármilyen színt, amiben csak jól érzed magad, hordj nyugodtan! A téli hónapokban jó választás lehet a piros, hiszen feldob és ünnepivé teszi a megjelenésed.

Irodai stílus

 

Amikor ruhára költesz, alkalmi ruhák helyett vásárolj inkább olyan minőségi, időtálló darabokat, melyeket gyakran fogsz viselni, leginkább a munkahelyeden. A hosszított fazonú blézereket, zakókat kerüld, azok ugyanis öregítenek és slampossá teszik a megjelenésed. A legtöbb 50 feletti nő számára a ceruzaszoknya a legelőnyösebb szoknyafazon, ugyanakkor persze szoknyaválasztáskor az alkatodat is vedd figyelembe! A vastag öveket pedig lehetőleg mellőzd mind a szoknyákról, mind a nadrágokról.

A cipő legyen az, amin a lehetőségedhez mérten a legkevésbé spórolsz: inkább költs nagyobb összeget egy-egy valóban jó minőségű lábbelire, minthogy több olcsóbb, de rossz minőségű darabot vásárolj!

Ne vidd túlzásba a csillogást!

 

Az agyondíszített, csillámos, flitteres holmikban fáradt karácsonyfának tűnhetsz, ezért ilyeneket inkább ne viselj. Ha szereted a csillogást, válassz inkább elegánsan fényes anyagból készült holmikat!

Csak kényelmesen!

 

Amikor csak teheted, viselj kényelmes darabokat: például egyenes szárú nadrágokat pólóval vagy gyapjúpulóverrel, vagy épp laza szabású ruhákat vastag harisnyával. Nagyon divatosak mostanában az állatos motívumokkal díszített pulóverek is, melyekhez legjobb, ha farmernadrágot húzol. Otthonra hordd el az utcai viseletként már kiszolgált, de komfortos holmikat, így nem kell külön otthonkára költened.

Légy jó magadhoz!

 

Ne nézegesd magad túl sokat a tükörben a hibáidat keresve, ugyanis ezzel csak az önbizalmadat rombolod. Ehelyett inkább lelj örömöt az öltözködésben, és ha összeraktad az aznapi szetted, akkor elégedetten pillants rá a tükörben, az apró részletek helyett az összhatást szemlélve.

Mindenhol veled leszünk: megjelent a Nők Lapja Café mobilalkalmazása

mobil dobozMit ígér a horoszkópod aznapra, ki villantotta a legtrendibb ruhát a vörös szőnyegen, jól jönne egy klassz recept ebédre? Ezentúl nem kell gép elé ülnöd, hogy mindezt elolvashasd itt nálunk, mert az új Nők Lapja Café alkalmazással akár a buszon ülve vagy sorban állva, de a reggeli kávéd mellett is átböngészheted híreinket!

– Itt töltheted le az alkalmazást iPhone-ra!
– Itt töltheted le az alkalmazást Android mobilra!

– A Windows Phone-verzió néhány napon belül szintén elérhető lesz itt!

További részleteket és letöltési segítséget itt találsz!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top