Öltözködjünk

A hétvégén Budapest lesz a divat fővárosa

Párizsi tervezők munkáival és hazai dizájnerek Párizs ihlette kollekcióival ismerkedhetünk az Elle divatbemutatóján.

Macaron, crème brûlée, champagne, Házibuli, sanzon, french pop, elegancia – ha Párizsra gondolunk, a divat semmiképp sem maradhat ki a sorból. Március 22–23-án a francia divat Budapestre látogat. Az Elle Fashion Show-n három Párizsban alkotó divattervező, Christine Phung, Miki Mialy és Octavio Pizzaro, valamint hazai dizájnereink – Daalarna-Benes Anita, Eysian, Katti Zoób, Király Tamás, Manier-Németh Anikó, Sziráczky Brigitta – Párizs ihlette kollekcióit is megismerhetjük. A show különleges lesz abból a szempontból is, hogy sérült modellek is kifutóra lépnek.

Miki Mialy és Christine Phung kreációi
Miki Mialy és Christine Phung kreációi

A 2011-ben City of Paris divattervezői nagydíjat elnyert Christine Phung tavaly a Mango Fashion Awards finalistái között is helyet kapott. Jó mesterei voltak, hiszen előtte több mint tíz évig a legnevesebb párizsi divattervezők oldalán szerzett tapasztalatot a saját nevét viselő márkája megalapításáig. Baby Dior, Jean Paul Gaultier, Lacoste, See by Chloé – azon divatházak, illetve márkák, ahol a feltörekvő tervezőnő tanulóévei során megfordult.

Mi az a ruha, amit mindenképp szerezzünk be tavaszra?

Christine Phung
„Atmo” ruha a saját kollekciójából, 100% krepp selyem, kaleidoszkópmintával, kényelmes, elegáns, vidám és modern.

Miki Mialy
Natúr, térdig érő ruha.

Octavio Pizarro
Elegáns fekete ruha, amit kiegészítőkkel, sálakkal minden alkalomra kiválóan lehet variálni; a különböző stílusú sálak egészen más megjelenést biztosítanak.

Mialy japán divattervező első diplomáját Oszakában a népszerű divatiskolában, a Mode Gakuenben szerezte, első kollekcióját pedig 1992-ben Párizsban mutatta be. Első boltja is Párizshoz köti, amit 2002-ben nyitott meg Haut-Marais néven. A divat fővárosa elismeri munkásságát, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy két éve megkapta a Paris capital de la mode elismerést. A mesemondónak aposztrofált tervezőnél a minőség, a dizájn és az eredetiség állnak a középpontban; tudatosan választja meg a színeket és a tónusokat, törekszik a kollekció összhangjára.

Octavio Pizzaro ruhái is bemutatkoznak Bupapesten
Octavio Pizzaro ruhái is bemutatkoznak Budapesten

Octavio Pizarro Chiléből repült egészen Párizsig, hogy megvalósítsa nagy álmát, és divattervező legyen. Saját kollekciójának elkészítéséig volt Maison Jean Louis Scherrer tervezőasszisztense, a Maison Jaques Fath művészeti igazgatója, végül pedig a Guy Laroche ready to wear kollekciók tervezését irányította. Ugyan már több évtizede a divat egyik fővárosában él, kedvenc időtöltése még mindig elveszni Párizsban, majd ismeretlenként szemlélni. Octavio olyannyira jól teremti meg a harmóniát két kontinens eltérő hagyományai közt, és keveri a francia sikket a dél-amerikai alapanyagokkal, hogy a ruháit Michelle Obama, Cecilia Morel, Chile first ladyje és Milla Jovovich is viselték már.

Elle Fashion Show
Millenáris D épület, Budapest
II. ker., Kis Rókus u. 16–20.
2013. március 22., péntek, 20:30-tól 24:00-ig.
2013. március 23., szombat, 12:00-tól 21:00-ig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top