Öltözködjünk

Trendles: bemutatkozik a Phaidra

Elegancia, kifinomultság, leheletnyi érzékiség és egy csipetnyi romantika. Ezekkel a jelzőkkel írhatjuk le a legérzékletesebben az alig egy éve útjára indított magyar márka, a Phaidra darabjait. A Tisza Viktória nevével fémjelzett fürdőruhák és ruhák meglepően rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tettek szert, s ma már a kizárólag magyar alkotók munkáit kínáló műhelyek, boltok és a WAMP designvásár mellett a Gresham Hotelben is elérhetők.

Trendles: bemutatkozik a Phaidra

– Jelenleg min dolgozol?

– Most az egyik nagyobb feladatom az új kollekció összeállítása volt, ami júniustól már elérhető. Hamarosan szeretném megnyitni a saját bemutatótermemet, ami rendhagyó módon a saját lakásomban kap majd helyet.

– Kik a példaképeid?

– Hosszú lenne a lista, de azokra nézek fel, akik elég bátrak ahhoz, hogy felvállalják azt, amit valóban szeretnének az életben, és ezért mindent megtesznek. Panaszkodás helyett dolgoznak, türelemmel megkeresik, hogy mi az, amit szeretettel és odaadással tudnak csinálni.

Trendles: bemutatkozik a Phaidra

– Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

– A legeslegelső és egyik legfontosabb siker maga az a tény, hogy létrehoztam ezt a márkát. Nagyon hálás vagyok azért, hogy elég gyorsan nagy érdeklődésre tett szert. Igazából minden sikernek nagyon örülök. Minden eladott fürdőruha boldoggá tesz, mert érzem, hogy szeretik, amit csinálok, és rengeteg pozitív visszajelzést kapok. Az első szakmai elismerések közé tartozott, hogy a WAMP szakmai zsűrije elismerte a munkámat, amikor decemberben először jelentkeztem a Fashion vásárra.

– Mi inspirál?

– Bizonyos mértékig hat rám a vidék romantikája, a természet csodái, de be kell vallanom, imádom a civilizált, városi környezetet és ennek az életformának a kulturális értékeit. Inspirációt adhat egy divattermék, pl. egy pár csodaszép cipő is, ami aztán ruhát ihlet, de egy épített tér, vagy akár egy szép térburkolat is. Néha egészen különböző dolgok inspirálnak; hangulatok, karakterek.

Trendles: bemutatkozik a Phaidra

– Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

– Nagyon maximalista és precíz vagyok. Azonban egyelőre egy kicsit komplexusos tervezőnek érzem magam a divatszakmában az építész kari tanulmányaimmal, a marketinges közgazdászdiplomámmal és csekély arculattervezési munkatapasztalatommal. Igaz, mindezek a tapasztalatok hasznosnak bizonyultak, és a tervezéssel eltöltött évek is előnyösek voltak. A lelkem mélyén mindig is a vizualitás és a tervezés érdekelt.

– Kiknek készülnek a ruháid?

– Egyelőre nőknek. Bár sokan felvetik, hogy ha érzéki, szupernőies fürdőruhákat kínál a márka, azok valójában nem a férfiaknak készülnek-e, pedig nem. Nagyon fontos üzenetnek tartom azt, hogy egy nő ne a férfi miatt legyen vonzó, hanem élvezze a saját női mivoltát, és élje meg ezt teljességében.

Kattints a további képekért!
Kattints a további képekért!

– Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

– Tulajdonképpen folyamatosan vágyakozom, és amikor itt az ideje, valahogy megtörténnek azok a dolgok, amiket szeretnék, szóval úgy érzem, folyamatosan aranyhalakat fogok. Amit most csinálok, ez maga az álommunka nekem. Tervezem a kollekcióimat, menedzselem a márkát. Ezzel kapcsolatosan bőven akad tennivaló, felveszek egyedi megrendeléseket, új varrástechnológiák kidolgozásán gondolkodom, kísérletezek.

– Hogyan látod magad és a márkád 5 év múlva?

– Szeretném magam addigra egy tapasztalt és innovatív tervezőként látni. A márka, remélem, addigra egy nagyon stabil brand lesz, ami már nemcsak azért érdekes, mert fiatal, mert egyedi termékkínálattal rendelkezik, mert új, hanem mert akár az addig megjelenő versenytársaktól függetlenül is ikonikussá válik. A nőiesség kultusza egy stílusosan öltözködő nő ruhatárában alapkellék.

– Hol találkozhatunk a munkáiddal?

– A wonderLAB concept Store-ban, a FlatLab Lakásműhely és designboltban, természetesen a WAMP-on, és hamarosan a saját bemutatótermemben is a Ferenc körúton, közel a Boráros térhez.

Trendles: bemutatkozik a Phaidra

Kattints a részletekért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top