Öltözködjünk

Öltözz a főnöködhöz a nagyobb fizetésért!

Szándékosan öltöznek a főnökükhöz, mert úgy nagyobb eséllyel kapnak jutalmat a britek. Sokan pedig a kollégáikat követik az öltözködésben, mert úgy nagyobb a biztonságérzetük.

Ha eddig nem értetted, hogy a kollégáid közül miért öltözködnek többen úgy, mintha a főnök szekrényéből válogattak volna, kimaradtál egy nagy titokból – pénz kérdése az egész…

Minden harmadik brit igyekszik követni a főnöke öltözködési szokásait, ráadásul direkt, mert úgy hiszik, a főnök ezt jó szemmel nézi, és a jutalomosztásnál előnyben részesíti a követőit. Van, ahol nemcsak a hasonló ruhát, hanem a céges tetoválást is fizetésemeléssel honorálták. Azokat pedig, akik fittyet hánynak a főnök kedvenc színeire, inkább kihagyja a pénzosztásnál. Mélységesen fel vagyunk háborodva.

Willy Wonka munkásai
Charlie és a csokigyár: Willy Wonka munkásai is szeretnek egyformán öltözködni
Forrás: superiorpics.com

Ráadásul a megkérdezett vezetők majdnem háromnegyede beismerte, hogy valóban jó néven veszi, ha követik a stílusát, és ezekre az emberekre jobban odafigyel.

Nemcsak a főnököt, hanem egymást is utánozzák az egy munkahelyen dolgozók egy friss tanulmány szerint. Igaz, ők inkább tudat alatt szeretnének hasonulni a többiekhez, mert az nagyobb biztonságérzetet kölcsönöz nekik.

Nekünk még van pár tippünk, hogyan tedd boldoggá a főnököd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top