Öltözködjünk

Próbafülke: tyúklábmintás ruhadarabok

Sorozatunkban felkutatjuk, és fel is próbáljuk az aktuális szezon legdivatosabb ruhadarabjait az üzletekben. Ezen a héten tyúklábmintás holmikat kerestünk.

A tyúklábminta – angolul houndstooth vagy dogstooth, vagyis kutyafog – az 1800-as évek Skóciájából származik. Eredetileg a helyi pásztorok gyapjúruhájának jellegzetes mintázata volt, az 1930-as évekre viszont már a brit felsőbb osztálybeli férfiak kedvelt viseletévé, a gazdagság egyik szimbólumává vált. Női viseletként a Chanel hozta divatba az 1960-as években.

Legutóbb 2009-ben, Alexander McQueen akkori kollekciójával tért vissza a divat fősodrába, és az azóta eltelt években sem tűnt el teljesen. Az idei őszi–téli szezonban még mindig trendi, és bár kevésbé hangsúlyosan, mint a kockás minta vagy a grunge stílus, de az itthon elérhető márkák kínálatában is megtalálható.  

Megnézem
Összes kép (1)

 

Így hordd!

  • A tyúklábminta – mérettől függetlenül – kimondottan karakteres, ezért egy szettben leginkább csak egy, illetve kosztümök esetében két, egymáshoz tartozó, ilyen mintájú darab fér el.
  • Más mintákkal és bonyolult szabású holmikkal a tyúklábmintát nem ajánlatos kombinálni. Nem tilos ugyan, de kizárólag azoknak áll jól, akiknek tökéletes érzékük van az eklektikus stílus alkalmazásához és viseléséhez. Ha nem akarsz mellényúlni, akkor a legjobb, ha egyszerű vonalú, egyszínű ruhadarabokat és kiegészítőket választasz hozzá.
  • A klasszikus, fekete-fehér tyúklábmintához a fekete és a fehér szín mellett kiválóan passzolnak az élénkebb árnyalatok, így a piros, a pink, a kobaltkék, az ír zöld és a citromsárga is.
  • A tyúklábmintára is igaz, hogy minél nagyobb méretű, annál jobban erősít és annál inkább hangsúlyozza azt a  testtájat, melyen viseljük. Vékony, kis mellű nőknek előnyös lehet például egy nagy tyúklábmintás felsőrész, széles csípőhöz viszont csak kicsi, sűrű tyúklábmintás szoknyát vagy nadrágot válasszunk.

Tyúklábminta a kifutón

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top