Öltözködjünk

Turitrend: hogyan vegyünk ünnepi ruhát olcsón?

Angeline Jolie és a többi A-listás celeb ingyen kapja az estélyi ruháit, mi viszont törhetjük a fejünket, hogy honnan szerzünk valami megismételhetetlenül szépet 2 órára. Tiszta pénzkidobás, kivéve ha turkálunk.

Az alkalmi vagy partiruha kiválasztásánál legfontosabb szempont az esemény jellege – hiszen nem szeretnénk sem alul-, sem túlöltözöttek lenni. Leggyakrabban három típusú rendezvényre kell felöltöznünk: céges buli, elegánsabb parti, családi összejövetel. Mindhármon belül lehetnek eltérések, de azért az a jellemző, hogy a céges bulira elég lehet egy fekete farmer valami dögös felsővel, partira koktélruha illik, a családdal pedig valami egyszerűbb szerelésben érdemes együtt ünnepelni (különös tekintettel a töltött káposztára…).

100 ezres ruhákat is kifoghatunk

Ünneplőruhát azért különösen érdemes használtan vásárolni, mert az ilyen típusú holmikat ritkán viselte a régi tulajdonos, és az eredeti ár általában igen magas, akár 100 ezer forintos ruhákat is kifoghatunk.

Kezdjük egy látványos, ám igen kényelmes darabbal, ami fekete színének és remek szabásának köszönhetően családi vacsorához és céges partihoz is megfelelő lehet. Nyilván egészen más kiegészítőkkel. Ha fel akarjuk dobni, érdemes magassarkút venni hozzá és látványos ékszereket. Csizmával és vastagabb harisnyával viszont máris megszelídül.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

French Connection pamutruha – Háda

Ha mindent be kell dobni, és a látvány a lényeg, akkor jöhet ez a műalkotás. Annyira különleges a kialakítása, hogy szinte fűzőként funkcionál, a vállrész szabása pedig gondoskodik róla, hogy feledhetetlen legyen. Ehhez a ruhához aztán egy gyönyörű magas sarkún kívül semmi mást nem lehet felvenni, önmagában is annyira hatásos.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Karen Millen kisestélyi – Háda

Amikor nem tudunk hazamenni egy nem túl puccos esti rendezvény előtt, jó szolgálatot tehet egy bájos, nőies ruha. Napközben esetleg egy kabátkával, sállal lehet elfedni, estére viszont jöhet a feszes dekoltázs és némi ékszer. No és persze érdemes csinos cipőre cserélni a csizmát.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Oasis pamutruha – Max Turi

A Reiss márkát az egész világ ismeri, amióta Katalin hercegnő híressé tette eljegyzési ruhájával. Ezen a csodás kobaltkék ruhán is azonnal látszik a minőség, de persze ki tudná érte kifizetni az eredeti, 110 ezer forintos árat? A szabás miatt tökéletesen illeszkednie kell, és kabátkával, kardigánnal kicsit alakítható, de azért ez is igen karakteres darab.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Reiss koktélruha – Háda

Egy csinosabb fekete nadrághoz vagy szoknyához sokszor elegendő lehet egy fényesebb, ünnepibb felső vagy blézer. Ezért is gondoljuk jó választásnak ezt a bársonykabátkát, mert feketével párosítva azonnal alkalmivá varázsol egy teljesen hétköznapi összeállítást is.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Marks&Spencer bársonykabátka – Angex

Bár a fekete számít a legnépszerűbb ünnepi színnek (amit tökéletesen megértünk, hiszen rendkívül praktikus), azért az erősebb árnyalatokról sem szabad elfeledkezni. Bizonyos bőr- és hajszínekkel ez a smaragdzöld selyem például igen látványos kettőst tud alkotni. Fekete bőrnadrággal vagy farmerrel is működhet.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Whistles selyemruha – Háda

Ha ismerős a szabás és a színek, nem véletlen, ez bizony egy másolat, ráadásul elég szemérmetlen. A Stella McCartney által kitalált, optikailag karcsúsító ruhát sokan feldolgozták már, és még mindig működik, mert nagyon ügyes koncepció. Ennek a ruhának erősen kivágott a háta, ezért csak merészebbeknek ajánljuk, de blézerrel visszafogható a hatás.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Aqua by Aqua ruha – Háda

Konzervatívabb ízlésű olvasóinkra is gondoltunk, ez a selyem-viszkóz keverék ruha a legszigorúbb elvárásoknak is megfelel. Csinos, de nem kihívó, akár egy nagymama is viselheti kardigánnal. A fekete-zöld színek pont annyira dobják fel, hogy azért ne legyen unalmas.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Julian McDonald ruha – Max Turi

A királykék már jó ideje nagy kedvence a kifutóknak, estélyi változatban különösen látványos tud lenni. Ez a hosszú ruha, ha fekete lenne, érdektelenné válna, de a vibráló színtől életre kel azonnal. A szabás visszafogott, egyszerű, kényelmes. Még rajta volt az eredeti árcímke, annyira nem használták sosem.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Modessa estélyi – Angex

Bár a bársonnyal vigyázni kell, ha a megfelelő színt, anyagot és szabást választjuk, nagyon jól működhet. Arra kell figyelni, hogy minél több pamut vagy más természetes szál legyen benne, és ne csak műszálból álljon, akkor szép a fénye. Erről a kék szépségről nekünk a húszas évek, tollboák és hosszú nyakláncok jutnak az eszünkbe, de bokacsizmával is tökéletes lesz.

Turitrend: Hogyan vegyünk dögös partiruhát olcsón?

 

Toast bársonyruha – Háda

További képek és ruhák a szerző blogján: http://monaboltja.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top