Öltözködjünk

Bugyiban és alsónadrágban metróztak világszerte

Sydneytől Hongkongon, Pekingen és Újdelhin át Párizsig ismét sokan vettek részt vasárnap a nemzetközi nadrágmentes metrózáson. A bolondos kezdeményezés 2002-ben indult útjára New Yorkból. Az amerikai nagyvárosban négyezer emberre számítottak az akció napján.

A No Pants Subway Ride elnevezésű megmozduláshoz idén már hozzávetőleg 60 nagyváros lakosai csatlakoztak. Párizsban például 15 órára hirdették meg a találkozót a Charles de Gaulle Étoile megállóhoz, ahonnan a Bastille-ig metróztak nadrág nélkül a helyiek. Az ottani szervezőknek 1200-an jelezték részvételi szándékukat a Facebook közösségi portálon. Alacsony volt viszont az érdeklődés Bécsben, ahol csak ötvenen jelezték, hogy ott lesznek a Karlsplatzon.

Ausztráliában Sydney mellett Melbourne-ben, Adelaide-ben és Brisbane-ben is megmutatták combjukat az utasok, igaz nekik jóval kellemesebb, nyári időjárásban volt részük, mint például a Párizsiaknak. Pekingben és Hongkongban is sokan hagyták otthon nadrágjukat.

Az akcióhoz csatlakozóknak mindössze azt az előírást kell betartaniuk, hogy nadrág nélkül is a lehető legnormálisabban kell viselkedniük a metrón, egymással pedig semmi esetre sem elegyedhetnek szóba. Ha pedig valaki felhívja a figyelmüket hiányos öltözékükre, csodálkozva valami olyasmit kell válaszolniuk, hogy elfelejtettek nadrágot húzni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top