Öltözködjünk

Így öltözz, ha állásinterjúra mész

Találkozód van egy fejvadásszal? Izgalmasan hangzik! De kik azok a fejvadászok egyáltalán, és hogyan készülj, hogyan öltözz egy ilyen megbeszélésre? Muszáj kiskosztümben megjelenned, vagy vajon lezserebb is lehetsz?

Egy ilyen találkozónak több célja van: a fejvadász „el akarja adni neked” a kiszemelt pozíciót, így mindent megtesz majd, hogy pozitív és motiváló színben tüntesse fel az álláslehetőséget. Neked pedig „el kell adnod magad” a fejvadásznak, hiszen ők sok-sok jelölttel tartják a kapcsolatot, és a legígéretesebbeket, legjobbakat viszik csak tovább a megbízójuknak személyes interjúra.

Stílustippek Gabitól: a dress code

Nézzük először is a dress-code-ot.

Legyél ápolt, legyél mérsékelten elegáns, legyél természetes – nem kell nagy dolgokra gondolni:

  • HAJ: Ha le van nőve a hajad, fesd be az interjú előtt, vagy menj el fodrászhoz, de lehetőleg ne frissen csavart, magasra lakkozott frizurával jelenj meg a találkozón. Kisgyermekes anyukáknak különösen kötelező foglalkozni magukkal, mielőtt interjúkra mennek!!!
  • SMINK: El ne indulj smink nélkül. Minimum a natúr smink kötelező.
  • EXTRÉM KIEGÉSZÍTŐK: Persze a pozíciótól is függ a megjelenésed, de abban értsünk egyet, hogy komoly, felelősségteljes állásokra nem nyerő sem a tetkót mutogatni, sem az orr- vagy nyelvpiercinget, sem a 66 fülbevalót. Ezeket hagyd meg a hétvégi bulira a barátaidnak.
  • KÖRMEID lehetnek színesek, például valószínűleg senki sem fog kinézni a rövid (!) piros vagy pink körmeid miatt (csak az interjú miatt nem kell elrohannod a körmösödhöz és gyorsan franciát csináltatni), de ne legyenek karmok, ne legyenek összevissza törve, és ne legyen lepattogva a lakkod. Előző este igazítsd meg.

Mi a helyzet a ruhával és a cipővel? Kérdésedre választ kapsz a Pretty Business Woman blogon, itt!

Így öltözz, ha állásinterjúra mész

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top