Öltözködjünk

Már megint koppintott a Sugarbird

Egy tehetséges, magyar divattervező kreációit másolta le Debreczeni Zita.

„Azért a pofátlanságnak is van határa!!! Debreczeni Zita (Sugarbird) megtalálta »valódi stílusát« a kampány ruhám lemásolásában! Gratulálok! Azt is tudom melyik üzletből vásárolta meg a »mintadarabot«…” – írta Cakó Kinga divattervező a Facebook-oldalán, miután megpillantotta azt a ruhát, melyet Debreczeni Zita a Sugarbird márka égisze alatt a saját kreációjaként mutatott be.  

Balra Cakó Kinga kreációja, jobbra a Sugarbird-ruha

Balra Cakó Kinga kreációja, jobbra a Sugarbird-ruha

Képek: Facebook

A két képet látva érthető Cakó Kinga felháborodása, hiszen az őszi–téli kollekciójában szereplő ruha jellegzetes szabása visszaköszön a Sugarbird ruhán. Decreczeni Zitára egyébként is nagy hatással lehetnek Kinga munkái, ugyanis a tervező egy másik kreációjához, ehhez az aszimmetrikus poncsóhoz igencsak hasonló modellt is találunk a kollekciójában.

Balra a Cakó KInga-féle poncsó, jobbra Debreczeni Zita a másolatban

Balra a Cakó Kinga-féle poncsó, jobbra Debreczeni Zitáé

Képek: Facebook

A magyar modellek nevével fémjelzett Sugarbird márkát nem először vádolják másolással. Ide kattintva mindenki eldöntheti, hogy jogosan, vagy sem.

KIEGÉSZÍTÉS

Cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy a Sugarbird márka a következő közleményt jelentette meg Facebook-oldalán:

“Figyelem!
Szeretnénk nektek jelezni hogy a cég vezetőségével és Zitával közösen úgy döntöttünk, hogy a képen látható ruhát kivesszük a kollekcióból és visszahívjuk, illetve leállítjuk a gyártását.
Az indok, a ruha nagyon hasonlít az egyik magyar divattervező, Cako Kinga kampányruhájára.
Szeretnénk leszögezni, a ruhát nem másoltuk!
Mi évente több száz fazonnal dolgozunk, és tiszteljük és támogatjuk a magyar tervezők munkáját annyira, hogy mi mèg csak hasonlót sem szeretnénk piacra dobni, ezzel az ő üzleti lehetőségeit károsítani.
Ajánljuk figyelmetekbe az oldalát, és a ruhát, amely vonalvezetése valóban hasonló, és kérlek vásároljátok meg tőle, ezzel is növelve a piaci jelenlétét.
https://www.facebook.com/cakocollection?fref=ts
Mi pedig hamarosan hozzuk nektek az újabb és újabb fazonokat…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top