Öltözködjünk

Trendles: Wildpastel – ellentétek, ha találkoznak

Számos példát szolgáltat a divat világa arra, hogy a tervezők párosan dolgoznak. A szoros együttműködés során jól ki tudják egészíteni egymást, többféle feladattal megbirkóznak, és nem utolsósorban azonnali visszaigazolást is kapnak egymástól. Nincs ez másképp Garamvölgyi Eszter és Tóth Cecília Tünde esetében sem, akik még a Modart Művészeti Iskola padjában, 2011 nyarán határozták el, hogy közös márkát alapítanak.

– Jelenleg min dolgoztok?
– Gőzerővel dolgozunk egy esküvőiruha-projekten, amely a február 16-ai WAMP-on debütál majd. Nemrégiben új showroomba költöztünk, ennek népszerűsítése is sok munkával jár, és persze a nyári darabok szériagyártásában is nyakig benne vagyunk.

 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak
 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak

– Kik a példaképeitek?
– Nekem azok a nők szimpatikusak, akik hisznek magukban, profi módon közelítenek mindenhez, amibe belefognak. A kedvenceim Madonna, Donna Karan, de Zoób Kati és Tóth Bori mentalitása is közel áll hozzám – meséli Cili, majd Eszter veszi át a szót.
– Engem inkább bizonyos tulajdonságok fognak meg: olyan erősségek, amelyek előremutatók. Sokszor fedezek fel ilyesmit a barátaimban, de ahogyan én változom, úgy tolódnak a hangsúlyok is másfelé.

– Milyen sikereket értetek el eddig? Mire vagytok a legbüszkébbek?
– A legnagyobb sikerünk talán az, hogy saját lábon álló, tehát egyelőre befektető nélkül működő, fejlődő vállalkozásunk van. Ruháinkat egyre többen ismerik, szeretik és viselik, és büszkék vagyunk arra, hogy sok a visszajáró vásárlónk.

– Mi inspirál benneteket?
– Engem – kezdi Cili – legfőképpen a látványos dolgok mozgatnak meg, amikben csupán egy apró részlet vagy az általuk kiváltott érzelmek indítanak el valamit. Lehet ez egy pár szép cipő, egy lenyűgöző épület, de akár egy vers is.  

 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak
 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak

– Hogyan jellemeznétek magatokat tervezőként?
Realista, lendületes, kitartó,  kreatív – válaszolja Cili.
– Visszafogott, harmóniára törekvő, ugyanakkor könnyed és játékos – mondja Eszter.
 
– Kiknek készülnek a ruháitok?
– Elsősorban olyan harminc fölötti nőknek tervezünk, akik a szabadságot, a boldogságot és a kiteljesedést tartják fontosnak. Tény azonban, hogy a vagány fazonok és az olykor merész színek a fiatal korosztály körében is nagyon népszerűek.

– Ha kifognátok az aranyhalat, milyen munkát kérnétek tőle?
– Állandó és egyenletesen növekvő márkát látunk magunk előtt, megrendelésekkel teli, folyamatosan fejlődő divattervezők szeretnénk lenni.

 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak
 Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak


– Hogyan látjátok a wildpastelt 5 év múlva?

– Azért dolgozunk, hogy előbb-utóbb csak a tervezésre koncentrálhassunk, és minden mást – a marketinget, a pénzügyi feladatokat, a salesvonalat – az arra hivatott csapattag végezzen majd. Természetesen szeretnénk terjeszkedni is, és a környező országok fővárosaiban is elérhetővé tenni a wildpastel-darabokat.  

– Hol találkozhatunk a munkáitokkal?
– A márka a WAMP-on mutatkozott be először, és rendszeresen jelen vagyunk a vásáron. Emellett a Mono Fashion, az Ourstyle Boutique, a La Masni, a LAONI, az Alexandra Showroom és a WDP Essential Fashion Studio polcain is találkozhatnak velünk a vásárlók.

Fotók: Karmatik

Trendles: Wildpastel, ellentétek, ha találkoznak

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top