Öltözködjünk

Csinosan a munkahelyen, akár túlsúlyosan is

De mit vegyek fel? – talán az egyik leggyakoribb kérdés, ami reggelente megfordul egy nő fejében, miközben tanácstalanul álldogál a ruhásszekrény előtt. Tényleg nagy kérdés, főleg akkor, ha munkahelyi öltözködésről van szó, sok mindent számba kell venni: méretet, elvárásokat, mentalitást. Bloggerünk segít.

Mindenki szeret csinosan, nőiesen öltözködni, de természetesen a hétköznapok során figyelembe kell vennünk a munkahelyi elvárásokat, írott vagy éppen íratlan szabályokat is. Néhány helyen kimondottan szigorú öltözködési előírások vonatkoznak az alkalmazottakra, gondoljunk csak a banki vagy egyéb hivatali dolgozókra, néhány helyen viszont megengedhető a lazább, színesebb öltözködési stílus is.

Sokan azt gondolnák, hogy   a legegyszerűbb az az eset, ha előírják mit lehet viselni, mert így legalább nem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit is vegyen fel az ember. Jobban belegondolva azért nem leányálom éveken keresztül mindennap a fekete szoknyában és a fehér blúzban keresni a változatosságot. Ilyen esetekben nincs túl sok eszköz a kezünkben, de mindenképpen érdemes különböző anyagokkal, szabásvonalakkal, esetleg néhány visszafogott ékszerrel vagy kiegészítővel próbálkozni. Egy szép sál, karkötő vagy fülbevaló nagyon sokat tud változtatni megjelenésünkön.

Csinosan a munkahelyen, akár túlsúlyosan is

 

Ha nincsenek ennyire szigorú előírások munkahelyünkön, csak szeretnénk elegánsan kinézni, bátran használjuk a fekete-fehér kombinációit, mert ezzel egyszerűen nem lehet mellényúlni. Ez az a két szín, ami biztosan mindenkinek jól áll, és ünnepiességet, eleganciát sugároz. A megfelelő hosszúság és fazon megtalálása azonban  fontos feladat. Mindenképpen figyelembe kell venni testi adottságainkat. Itt is igaz az aranyszabály, miszerint a legegyszerűbb öltözet is feldobható egy szép kiegészítővel. (Akárcsak az első képen a klasszikus fehér blúz-fekete szoknya a kis fekete övvel és a fülbevalóval. Ennyi, nem több, mégis rengeteget jelent az összkép tekintetében.) Ugyanez igaz egy szép táskára, cipőre is.

Csinosan a munkahelyen, akár túlsúlyosan is

 

Ha a fekete-fehér színeken kívül mást is megengedhetünk magunknak, bátran éljünk a lehetőséggel. A legegyszerűbb fekete szoknya és egy színes felső mindig jó választásnak bizonyul.

Általánosságban azonban elmondható, hogy még a legengedékenyebb, leglazább stílusú munkahelyeken sem javasoltak a nagyon élénk, neon színek, a feltűnő, nagy ékszerek és kiegészítők viselése. “A kevesebb néha több” szabály alapján egy finom, nőies karkötő, fülbevaló  vagy nyaklánc, egy elegáns táska vagy cipő sokkal jobb szolgálatot tesz és lehet, hogy adott esetben jobban kiemeli nőiességünket, mint egy rikító citromsárga blézer.

Korábban a munkahelyekre szigorúbb öltözködési szabályok vonatkoztak, voltak például tipikus színek, amelyek alapján meghatározták, hogy ki milyen személyiséggel rendelkezik. Érdekességképpen ezek a hagyományos karrierszínek: piros (agresszív), sötétkék (megbízható), szürke (konzervatív) és fekete (divatos). Napjainkra azért némileg lazultak a szabályok, lágyabb kékek, lilák, bézs és csontszín, barnák, de akár finom rózsaszín árnyalatok is bátran megengedettek.

Csinosan a munkahelyen, akár túlsúlyosan is

 

A teljes cikket a 40 és annyi blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top