Öltözködjünk

Turitrend: tavaszi gardróbfrissítés a legolcsóbban

A ruhaipar gyors forgásának köszönhetően a szép idővel együtt a friss trendek is megérkeztek a használtruha-üzletekbe. Szinte minden megtalálható a tavaszi kollekciókból a turikban, csak vadászni kell kicsit.

Tavasszal szinte bizsereg az ember pénztárcája, hogy a napsütést és a finom szellőt új ruhákkal üdvözölhessük – a kérdés csak, mit vegyünk, mi a divat? Nos, a trendriportokat átböngészve azt kell mondanunk, alig van újdonság a piacon, heves reciklálás folyik. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs szükség gardróbfrissítésre…

Topshop top – Háda, Exhibit csipke legging – Angex, Rózsaszín gyapjú sál – Háda

Topshop top – Háda, Exhibit csipke leggings – Angex,

Rózsaszín gyapjú sál – Háda

 

Az egyik legerősebb és legegyértelműbb trend idén tavasszal a rózsaszín. Különböző árnyalatait együtt is viselhetjük, színre-színt változatban, ahogy ezt a kifutón szokták, de természetesen párosíthatjuk gyakorlatilag bármivel. A rózsaszín tophoz és sálhoz szándékosan választottuk ezt a halvány barack vagy nude leggingset, mert bár azt hittük, a csipke már lefutott, idén visszatérni látszik.

Betty Jackson selyemruha – Háda, Levi’s farmerdzseki – Háda
Betty Jackson ruha – Háda, Levi’s farmerdzseki – Háda

 

Érthető okokból a virágok minden tavasszal erőteljes hatást gyakorolnak az adott év kollekcióira, most sincs ez másképp. De a pár évvel ezelőtt klasszikus virágminta helyett idén a futurisztikus, elvontabb motívumok népszerűek – minél őrültebb, annál jobb alapon. Az illusztráláshoz választott selyemruha már a színeivel felhívja magára a figyelmet és jól hozza a fura virágos trendet. Nekünk egy kicsit túl cuki volt, ezért egy farmerdzsekivel párosítottuk, irodába természetesen lehet hozzá kardigánt vagy egyszerű fekete blézert is viselni.

Aranyló szoknya – Háda, Fekete pamut top – Max Turi
Aranyló szoknya – Háda, Fekete pamut top – Max Turi

 

Szintén az újrahasznosítás jegyében kapták elő a tervezők a bő szoknyákat a raktárból, igazán sokadszorra már. Az angolul full skirtnek nevezett ruhadarab legutóbb pár évvel ezelőtt tündökölt egy Marc Jacobsnak köszönhető és igen jól sikerült Louis Vuitton kollekcióban. Ha valaki akkor beszerzett egy ilyen térd alá érő, bő szoknyát, most újból nyugodtan viselheti. A képünkön látható darab ráadásul még fémes színű, enyhén irizáló, tehát kicsit színjátszó hatású, amivel még egy trendet sikerül bemutatnunk gyűjteményünkben. Egy ennyire hatásos szoknyát érdemes minél egyszerűbb felsővel tompítani kicsit, a fekete mellett a fehér is remekül működhet.

Plisszírozott szoknya – Háda, Topshop póló – Angex, H&M tréningfelső – Max Turi

Pliszírozott szoknya – Háda, Topshop póló – Angex,

H&M tréningfelső – Max Turi

 

Ha valakinek ismerősen hangzik a pliszírozott szoknyák divatja, az nem téved, évek óta kering a trend a világban. Valamiért azonban igazán jó minőségű pliszírozott anyagot találni rendkívül nehéz, turiban például szinte még sosem láttunk. Úgyhogy igen megörültünk ennek a márka nélküli, ám gyönyörű fekete szoknyának. Egy mosáson már túl van és még mindig jól tartják magukat a kis hajtások. A pliszírozásnak van egy kis ünnepélyes, illetve óvodás mellékzöngéje, ezért (és hogy még két másik trendet is be tudjunk mutatni egyszerre) kicsit megvadítottuk. A derekat szabadon hagyó pólóval és tréning felsővel máris nem annyira kislányos, ugye? A hasát nem mindenki szereti mutogatni, de ha derékszabású szoknyával vesszük fel a rövid felsőt, máris kevésbé feltáró jellegű az élmény. A tréning felsők divatja a trendhatározók szerint luxus változatban terjed most, de nem feltételezzük, hogy bárki is ilyesmit vásárolna mondjuk a Burberrynél. Viszont a legegyszerűbb tréning felsőt is könnyedén kidíszíthetjük flitterrel és más csillogó kiegészítőkkel, és máris végtelenül trendivé válik.

Plisszírozott szoknya – Háda, Paul&Joe selyem top – Háda
Pliszírozott szoknya – Háda, Paul&Joe top – Háda

 

Az összes idei trend közül egyetleneggyel akadt némi problémánk a válogatás során. Halványzöld holmikat, amik nem pulóverek, valahogy nem találtunk, csak egyet, de az cserébe nagyon szép. És hogy a pliszírozott szoknyák hagyományosabb felhasználását kedvelő olvasóknak se hagyjuk cserben, az előző szoknyát ezúttal nem fokoztuk le, hagytuk érvényesülni az eleganciáját.

Cyrillus blúz – Háda, Dries van Noten gyapjú szoknya – Háda, Színváltós gyapjú sál – Háda

Cyrillus blúz – Háda, Dries van Noten szoknya – Háda,

Színváltós gyapjú sál – Háda

 

Legutolsó összeállításunk főszereplője a fehér blúz, amelyet idén bizonyos kollekciók (például a Lagerfeld tervezte Chanel) egészen elvarázsolt módon prezentáltak, és ettől mi is ihletet kaptunk. A fehér blúz ugyanis hatalmas klasszikus, de valljuk be, könnyen unalmassá válik, ha nem a megfelelő ruhadarabokkal viseljük. Sokat gondolkodtunk, végül ezt a futurisztikus gyapjúszoknyát találtuk elég érdekesnek az egyszerű fehér felső mellé, illetve, hogy még trendibb legyen az összeállítás, hozzácsaptunk egy irizáló, egyszerre kék és piros sálat. Ékszerekkel tovább fokozhatjuk a hatást.

Ha érdekel a téma, a szerző blogjában még több márka és stílus vár: http://kollekcio.wordpress.com/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top