Öltözködjünk

Őrület: hazavezet a trendi edzőcipő

Nincs több tévedés – legalábbis, ami a hazafelé vezető utat illeti. Egy érzékelőkkel teli edzőcipő segít abban, hogy a viselője ne tévedjen el.

Térkép? GPS? Mindez már csak a múlté: egy új találmánynak köszönhetően ugyanis ezentúl nem holmi papírlapok vagy éppen női, esetleg férfi géphangok segítik az embert az eligazodásban, hanem a lábbelije. Bizony, Krispian Lawrence megalkotta azt a hasznos, egyben pedig rendkívül divatos edzőcipőt, amely megmutatja viselőjének a helyes utat.

Nem mindenki örül az új találmánynak

Az edzőcipőbe épített szerkezet a következőképp működik: az ember – a Bluetooth rendszer segítségével – szépen szinkronizálja a telefonján található térképalkalmazást a cipővel, beüti, hova akar menni, a lábbeli pedig vibrálással jelez, ha rossz irányba kanyarodik, irányt téveszt. A “lábnavigáció” egyébként olyan okos, hogy még azt is jelzi, éppen milyen híres Őrület: hazavezet a trendi edzőcipőépítmény mellett sétál el az ember, utazás közben pedig felhívja viselője figyelmét arra, hogy milyen természeti kincsek találhatók a közelben. “Ez itt, kérlek szépen, az a rét, ahol a legtöbb az egy négyzetméterre jutó birkák száma” – valahogy így.

Az új találmány egyébként – kicsit sem meglepő módon – nem aratott osztatlan sikert, sem a feltalálók, sem pedig a civilek körében. Sokan úgy vélik, hogy a találmány egy dologra jó igazán, még pedig arra, hogy az emberek teljes mértékben elfelejtsenek gondolkodni. Az biztos, hogy nehezen tévednénk el hazafele a lakókörnyezetünkben, de például városnézéshez vagy új címek megtalálásához hasznos is lehet egy hasonló cipő. Addig is, aki eddig soha nem engedte át másnak az irányítást, most kipróbálhatja milyen, ha másra bízza magát. Na nem emberekre, hanem a tűzpiros Ferrari lábbelire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top