Öltözködjünk

Turitrend: irodai alapruhatár a legolcsóbban, mégis jó minőségben

Aki irodában dolgozik, bizonyos keretek közé szorítva kénytelen öltözködni, ami elég unalmas lehet időnként. Ráadásul, mivel naponta viselt holmikról van szó, fontos a jó minőség, a kényelem és a könnyű kezelhetőség. De semmi gond, turiból fillérekért beszerezhetjük a megfelelő darabokat.

Napról napra csinosan felöltözni egyáltalán nem könnyű feladat, különösen, ha csak bizonyos típusú ruhadarabokat viselhetünk. Az irodai ruhatár felépítése alapos figyelmet igénylő feladat, mert csak úgy tudjuk megkímélni magunkat a minden reggeli idegeskedéstől, ha minél több holmink hordható a többivel, és rendelkezünk bizonyos alapdarabokkal. A legtöbbet hordott ruháknál ezért elég fontos, hogy jó minőségű legyenek, és ha még olcsón is akarjuk megkapni őket, nem ússzuk meg a vadászatot. Megmutatjuk, mi milyen szépségeket találtunk.

Next nadrágkosztüm – Angex, Joseph póló – Háda, Jones cipő – Háda

Next nadrágkosztüm – Angex,

Joseph póló – Háda, Jones cipő – Háda

A hétfő nehéz nap, Fanninak sem volt kedve sokat foglalkozni az öltözködéssel. Egy nadrágkosztüm mindig biztonságos megoldás, bár ez a szürke kicsit konzervatívabb, mint amit igazán szeretünk. Viszont egy fekete pólóval instant megoldást jelent a reggeli ruhaválasztás kínzó problémájára. Fehér blúzzal klasszikus, de akár piros felsővel is remekül kombinálható. Kitűzőkkel, sálakkal szintén jól feldobható. A cipő is turiból van, magas sarkú, de telitalpú, kényelmes, egész nap hordható darab.

Combipel ruha – Háda, Marks & Spencer szandál – Max Turi

Combipel ruha – Háda,

Marks & Spencer szandál – Max Turi

Kedden modellünknek máris jobb napja volt, hiszen már csak négy nap van hátra a hétből, ráadásul a nap is kisütött. A kellemes híreket egy piros pamutruhával ünnepelte. Egybeszabott ruhára mindenkinek szüksége van, hiszen különböző kiegészítőkkel (blézer, sál, nyakláncok) tényleg jól variálható. Persze ez a vörös egy cseppet vadító irodába, ezért oda kell figyelni a stylingra, túl magas cipővel például már túlzás lehet, és az ékszerek terén is jobb a visszafogottság. A fekete, a fehér, a sötétkék, a szürke mind jól működik a pirossal.

Ben Sherman blúz, Emannuel Ungaro szoknya, Jones cipő – Háda, Mango kardigán, arany öv – Angex

Ben Sherman blúz, Ungaro szoknya,

Jones cipő – Háda,

Mango kardigán, arany öv – Angex

A szerda fontos nap volt Fanni életében, mert prezentációt kellett tartania egy új ügyfélnek. Ilyenkor nyilván nem érdemes túl elegánsan felöltözni, nehogy az ember túlszárnyalja az ügyfelet, de azért szükség van néhány csinosabb, kicsit hivatalosabb holmira. Egy fehér blúzzal általában nem lehet tévedni, de mi most egy erős rózsaszínt választottunk, klasszikus szabással, ami kicsit magára vonja a figyelmet. (Fehérben majdnem ugyanilyen jó lenne, bár akkor adnánk hozzá még egy nyakláncot is.) A szoknya egyszerű ceruzafazon, sem túl hosszú, sem túl rövid, a szürke kardigán kicsit puhítja az összhatást. A szürke kardigán hossztól függetlenül szerintünk az egyik legfontosabb alapdarab, szinte mindenhez megy. Az aranyöv csak a móka kedvéért van.

Jigsaw zakó, Acris nadrág, Joseph top, Dune cipő – Háda

Jigsaw zakó, Acris nadrág,

Joseph top, Dune cipő – Háda

A csütörtök még az előzőnél is több figyelmet igényelt, mivel sorozatunk főszereplője állásinterjúra ment – de ne mondjátok el a főnökeinek, légyszi! Az állásinterjú is kényes téma, nem célravezető a túl merev stílus, és szerintünk jobb nadrágban menni, valahogy kompetensebbnek látszik az ember lánya. Ilyenkor érdemes valami önbizalom-növelő holmit felvenni, amiről tudjuk, hogy igazán szép, és jól is áll. Fanni egy elegáns fekete nadrágot, egy egyszerű fehér topot és egy igen jól szabott gyapjú zakót választott. A biztonságos telitalpú cipőket lecserélte egy magasított talpú, elegáns darabra, reméljük, az interjúztató nem lesz nagyon alacsony. Igen, ez az összeállítás is igen hasonló sémát követ, mint a tegnapi, a sötét alj, világos felső és egy derítő külső réteg kombináció variációs lehetőségei gyakorlatilag végtelenek, ilyen típusú holmikra nagyon megéri befektetni.

Seven farmer, InWear blúz, Fratelli Rosetti ballerina – Háda

Seven farmer, InWear blúz,

Fratelli Rosetti ballerina – Háda

Végre péntek, farmeros nap! Persze Fanni munkahelyén ilyenkor is elvárják a rendezett külsőt, ráadásul este céges buli is lesz, de mindkét problémára van megoldásunk. A farmert egy igen szolid és csinos pamutblúzzal szelídítettük meg, cipőfronton pedig egy gyönyörű olasz balerina hozta a kényelmi faktort. Farmer esetében lényeges, hogy ne legyen koszos, lyukas, lehetőleg semmi hímzés, csicsa, és szerintünk érdemes kerülni a nagyon szűk fazonokat is. A sötétebb árnyalatok (sötétkék, fekete) rugalmasabb munkahelyen a hét többi napján is opciót jelenthetnek.

Seven farmer – Háda, Zara flitteres top – Angex, Zara szandál - Csóra

Seven farmer – Háda,

Zara flitteres top – Angex,

Zara szandál – Csóra

És akkor buli! Persze már nem lett volna túl sok értelme hazamenni, ezért Fanni inkább csak bedobott reggel egy másik felsőt és egy dögösebb szandált. A tűsarok és a csillogó flitterek segítenek a hangulat megteremtésében, és persze jöhet egy szép nagy fülbevaló is, meg a partismink. Ha hideg az éjszaka, egy bőrdzseki (vagy műbőr) a tökéletes kiegészítő.

Még több szuper ötlet a szerző blogjában, a kollekcio.wordpress.com oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top