Öltözködjünk

“Ma ezért nem értem a divattervezőket”

Neves dizájnerek sora utasította vissza a lehetőséget, hogy a molett Melissa McCarthynak ruhát tervezzen. Nem értem őket, de komolyan.

“A két évvel ezelőtti Oscar-gála előtt senkit sem találtam, aki hajlandó lett volna ruhát készíteni nekem. Megkérdeztem öt vagy hat tervezőt, méghozzá nagyon híreseket, akik sokakat öltöztetnek, de mind nemet mondtak” – mesélte Melissa McCarthy színésznő egy amerikai lapnak adott interjújában. A molett színésznő felkérését nyilvánvalóan a testalkata miatt utasították el.

Vajon mitől féltek? Sajnálták talán a drága ruhaanyagot? Vagy attól tartottak, hogy ha a vékony klienseik megtudják, hogy egy duci nőt öltöztettek, akkor ők maguk már nem akarnak majd a márka ruháiban járni? Az Oscar-gálára felöltöztetni egy sztárt, különösen, ha az a jelöltek között van – és McCarthy-t 2012-ben jelölték –, az egyik legnagyobb megtiszteltetés még az élvonalbeli tervezőknek is. Ám ezek szerint ez csak akkor érvényes, ha az adott sztár kellőképpen vékony.

Melissa McCarthy a 2012-es és 2013-as Oscar-gálán
Melissa McCarthy a 2012-es és 2013-as Oscar-gálán

 
Én nem vagyok divattervező, mivel valami egészen katasztrofálisan rajzolok, így ez soha még csak szóba sem jöhetett. De ha adott esetben beleképzelem magam egy divattervező helyébe, sőt ez esetben, ha már fantázia, akkor az illető legyen egy világhírű divattervező, akkor a magam részéről kapva kapnék az alkalmon, hogy végre csinálhatok mást is, mint általában szoktam. Hogy gyakorolhatom a szakmámat. Vagy az nekik talán már nem is megy?

A színésznő nem árulta el konkrétan, hogy kik voltak azok a tervezők, akik visszautasították, pedig nagyon kíváncsi lennék rá. Igazán megérdemelték volna, hogy nyilvánosságra kerüljön a nevük. Szakmailag ugyanis ezzel – legyenek bármekkora zsenik, guruk vagy akár ikonok – leszerepeltek. Mert nem attól lesz valaki nagy divattervező, hogy mondjuk aludni is csak napszemüvegben hajlandó, hogy lealázó dolgokat mond nyilvánosan másokra, vagy hogy feleségül akarja venni a macskáját, és még csak nem is attól, ha olyan ruhákat tervez, amiket aztán a kifutón kívül tuti sehová nem lehet felvenni. Hanem attól, hogy ha kap egy megrendelést egy élő, eleven és uram bocsá’ duci nőtől, akkor leül szépen a tervezőasztalához, és bravúrosan megcsinálja. Pont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top