Öltözködjünk

5 szokatlan farmer 2014-ből

A farmer örök divat, ám évről évre születnek a témában ötletes, sőt olykor egészen bizarr innovációk. Idén sem volt ez másként.

Intelligens

Egy amerikai márka farmere attól intelligens, hogy speciális anyagból készül, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását. Vagyis a holmit elméletileg egyáltalán nem is kell mosni, legalábbis ameddig szemmel láthatólag piszkos, foltos nem lesz, addig nem szükséges. Ami azért, lássuk be, nem túl gusztusos.

5 szokatlan farmer 2014-ből

Illatos

Egy portugál divatcég illatos farmert dobott piacra. A nadrág különböző színekben kapható, és az árnyalattal harmonizáló áfonya-, narancs-, citrom-, eper- vagy almaillatot áraszt az anyagában található mikrokapszuláknak köszönhetően. Az illat ráadásul akkor sem tűnik el a holmiból, ha kimosod, legalábbis a 20. mosásig biztosan nem, ugyanis a mikrokapszulák a vizet is bírják.

5 szokatlan farmer 2014-ből

Állatos

Egy japán farmermárka összefogott a Hitachi városában működő Kamine állatkerttel: a farmeranyagot, melyből a termékek készülnek, a gondozók a vadállatok játékaira, például gumiabroncsokra, labdákra erősítik, majd bedobják azokat a ketrecbe. Miközben az állatok önfeledten játszanak, tudtukon kívül értékes munkát végeznek, hiszen alaposan megszaggatják a farmert. A ruhaanyag ezután a varrodába kerül, ahol nadrágokat varrnak belőle, mégpedig teljesen egyedi darabokat, hiszen nincs két egyforma szakadás.

Folttaszító

Már kapható olyan farmer is, melyből nemcsak hogy kijönnek a foltok, de egyenesen taszítja is magától őket. A Play Dirty Stay Spotless névre hallgató farmer (magyar fordításban nagyjából “Játssz piszkosan és maradj folttalan”) olyan kezelésen esett át, amitől körülbelül 20 mosás ideje alatt taszítja a vörösbort és a kávét is, vagyis a fehér nadrágok legnagyobb ellenségeit. Ugyanígy viselkedik ráadásul akkor is, ha olajjal találkozik, ami persze valamivel ritkább, viszont az eredménye annál drámaibb és visszavonhatatlanabb tud lenni.  A kezelést egyébként a Joe Jeans találta ki, eredménye pedig nem csupán a foltmentesség, hanem a szárazság is: a folyadékot szó szerint lepergeti magáról a nadrág, igaz, a pigmenteket tartalmazó nyomokat, mint amilyen a szájfény vagy a rúzs, sajnos nem sikerül a kezeléssel sem láthatatlanná tenni.

5 szokatlan farmer 2014-ből

“Előhordott”

“Előhordott” farmernadrágokat árul egy walesi farmermárka. A cég ötven embernek fizetett azért, hogy fél éven át hordják egy-egy nadrágját. Az előhordás előnye a gyártó szerint egyrészt az, hogy a nadrág autentikus módon válik koptatottá, másrészt pedig betörik, vagyis puha és kényelmes lesz.

5 szokatlan farmer 2014-ből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top