Öltözködjünk

Turitrend: Nem csak a húszéveseké a világ!

Egy hatvanas nő is öltözhet ugyanolyan divatosan és olcsón, mint a feleannyi idős csajok. Persze kell hozzá némi rugalmasság és vállalkozókedv, de modellünk, Gyöngyi szerencsére mindkettővel rendelkezik. Érdemes példát venni róla.

Franciás kortalanság

Talán nem kéne rögtön elsőre a kedvenc képünket ellőnünk, de hát ha annyira tetszik! Amikor a szűk műbőr nadrágot megmutattuk Gyöngyinek, kicsit bizony felszaladt a szemöldöke, de ahogy rajta volt a csíkos felső és a tengerészkék blézer, maga is ámulva nézett a tükörbe. Szerintünk pont úgy néz ki, mint valamelyik francia divatlap főszerkesztője munka közben. Persze egy műbőr nadrág általában nem nevezhető a legjobb irodai viseletnek, de egy jó zakóval egyszerre dögös és laza hatást kelt, így bizonyos helyekre azért nyugodtan fel lehet venni. Télen egy jó kis pamutharisnyával vagy aláöltözettel még pompásan melegít is, ha sokat kell a hidegben rohangálni.

Whistles blézer, Cambio műbőr nadrág – Háda, H&M csíkos top - Angex
Whistles blézer, Cambio műbőr nadrág – Háda, H&M csíkos top – Angex

Kötött nőiesség

Bár Gyöngyi előre elmondta, hogy télen nem szokott szoknyát hordani, azért vittünk néhányat, hátha megtetszik neki valamelyik. Ahogy a képek is bizonyítják, majdnem mindet szívesen viselte. Tisztában vagyunk vele, hogy bár modellünk valóban 60 éves, nagyon könnyű dolgunk volt az öltöztetésével, mert látványosan csinos. Ez a kötött szoknya azonban tényleg szinte mindenkinek jól áll, ráadásul gumis a dereka, ezért egész nap kényelmes viselet. Lehetett volna persze valami szép blúzzal is párosítani, de akkor túlságosan konzervatív hatást keltett volna. A fekete póló és bőrdzseki viszont felfrissíti, kicsit keményebbé teszi. A sötét szín viszont kíván egy kis derítést, szerencsére vittünk magunkkal sálakat is, ez a kék-fehér tökéletesen ellátja a feladatot.

Fekete póló, fekete bőrdzseki – Angex, Monsoon kötött szoknya, kék-fehér mintás sál - Háda
Fekete póló, fekete bőrdzseki – Angex, Monsoon kötött szoknya, kék-fehér mintás sál – Háda

Kék-szürke komolyság

Minél idősebbek vagyunk, annál méltóságteljesebb stílust vár el tőlünk a társadalom, csak néhány fenegyerek, mint Vivienne Westwood kap esetleg felmentést. Ám ha valaki ragaszkodik a komolysághoz, akkor sem kell feltétlenül sötéten vagy unalmasan öltözködne. Bár Gyöngyi tényleg az összes összeállítást örömmel viselte, tagadhatatlanul ez a szűk, szürke gyapjúnadrág, halványszürke póló és csíkos gyapjúkardigán volt a kedvence. Olyannyira, hogy a kardigánt haza is vitte magával – legnagyobb örömünkre. Ez is egy olyan trió, amelyet akár 44-46-os méretben is simán el tudunk képzelni – laza, elegáns, meleg és kényelmes.

Fenn Wright Manson kardigán, szürke póló – Háda, Marks&Spencer gyapjú nadrág - Angex
Fenn Wright Manson kardigán, szürke póló – Háda, Marks & Spencer gyapjúnadrág – Angex

Farmert is szabad

A számos egyéb elvárás mellett a farmer is eléggé tiltólistás az idősebb generációk számára, de ha mégis, a sötétebb színeket javasolják általában. Ehhez a borvörös gyapjúzakóhoz viszont szerintünk kifejezetten egy világos darab kellett, pont azért, hogy kicsit ellenpontozza a tweed anyag és a bársonygallér komolyságát. Tudjuk-tudjuk, hogy még tizenévesen sem áll mindenkin ilyen jól a feltűrt szárú, kicsit fiús farmer. Ettől függetlenül szerintünk igenis érdemes kicsit kísérletezni a színekkel és szabásvonalakkal, mert minden korban és méretben szükség van a tökéletes, az adottságainkat legjobb fényben megmutató farmerre.

Jigsaw gyapjú blézer, szürke póló, Seven farmer - Háda
Jigsaw gyapjúblézer, szürke póló, Seven farmer – Háda

Olaszos vagányság

Ez a szoknya is rögtön elnyerte Gyöngyi tetszését, pedig akkor még nem is tudta, hogy hátul végig cipzáras. Kicsit tapadós, szűk darab, cserébe viszont rugalmas, így egész nap gond nélkül viselhető, a hossza pedig elég decens ahhoz, hogy bármilyen korú nő felvehesse. A sötétkék szoknyát egy sárga-fehér csíkos toppal párosítottuk, amiről (és modellünk kellemesen napbarnított bőréről) egyből Olaszország jutott eszünkbe, ott láttunk rengeteg nőt ilyen színesen elegáns holmikban. A koptatott kék bőrdzseki már csak hab a tortán! Egy dolog azonban lemaradt, a tökéletes hatáshoz még szükség lett volna egy hatalmas napszemüvegre.

Massimo Dutti szoknya, Apanage csíkos top, Oasis bőrdzseki - Háda
Massimo Dutti szoknya, Apanage csíkos top, Oasis bőrdzseki – Háda

Flittert mindenkinek!

Tavaly év végi partiruhás cikkünk készítése közben rá kellett döbbennünk, hogy flitterfüggővé váltunk. Tetőtől talpig csillogó ruhában ugyanis egészen másnak látszik a világ, és mindenki jobban is néz ki. Persze fontos a szabás, a flitterek mérete és fényessége, bár jelen esetben szinte bármit adhattunk volna modellünkre. A biztonság kedvéért azért egy bronzosabb csillogású, kicsit visszafogottabb darabot választottunk, ami remekül illett a színeihez és amennyire a műfaj ezt megengedi, még komoly is volt. Mindennapos viseletre persze ez is túl sok, de egy mellény, egy sapka vagy egy rövidnadrág erejéig tényleg bárki csilloghat kicsit hétköznap is.

Monsoon flitteres ruha - Háda
Monsoon flitteres ruha – Háda

Még több stílust találsz a szerző blogján, és ismét köszönjük a képeket Skoda Mercinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top