Öltözködjünk

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Tudom a méretem – gondolhatnánk, de aki több helyen is vásárol magának farmert, már rájött, az a bizonyos szám egyáltalán nem ugyanazt a méretet jelenti minden márkánál. És akkor még a különböző anyagok és fazonok okozta eltérésekről nem is beszéltünk. Megmutatjuk, mire figyeljünk.

Az ismertebb áruházi márkák közül részünkről a Topshop farmerjeit tartjuk a legjobbnak, mind tartósság, mind szabás szempontjából. Különösen szeretjük az egyébként Moto néven futó farmereknél, hogy egy-egy fazonnak saját neve van, amit hosszú éveken át gyártanak, így ha egy nadrág beválik, biztonsággal számíthatunk rá, hogy lesz még belőle jövőre is. A Topshop itthon sajnos csak használtan elérhető kínálatából személyes kedvencünk a Baxter, ami egy elég neutrális slim fazon, közepesen vastag anyagból, némi elasztánnal keverve.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

A képünkön bemutatott darab sötétkék, de létezik sok más árnyalatban is. Ez a nadrág 28-as méretű, ami első ránézésre pont jó modellünknek, de ahogy a napközbeni viselés során tágul az anyag, pár óra múlva már kicsit trottyos és le-lecsúszik. Erre a jelenségre is oda kell figyelni, mert van, akit nagyon zavar, ha lóg rajta a farmer.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Csak hogy ellentmondjunk előző megjegyzésünknek, a Martha már pont nem kapható Topshopéknál, de ha bárki belefut használtan, bátran ajánljuk. Ránézésre nem sok különbség látható az előző fazonhoz, kicsit hosszabb (nyilván, hiszen a Baxter alapjában véve rövid típus), kicsit talán magasabb szabású a dereka. Érzésre kb. ugyanolyan, kivéve, hogy puhább anyagból készült, ettől még jobban tágul. Érdemes megfigyelni, hogy a világosabb szín és a koptatás mennyit változtat vizuálisan, szerintünk ebben a nadrágban kicsit teltebbnek látszik ugyanaz a modell.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

A fehér farmer idén is nagyon menő, úgyhogy duplán örültünk ennek a Fishbone-nak. A színe mellett azért illik jól cikkünkbe, mert bár ugyanúgy 28-as, mint az előző két nadrág, de láthatóan jóval nagyobb méret, a próbák alapján legalább 29-es, de bizonyos adottságok esetén akár 30-as nőnek is jó lehet. Azt is szépen bemutatja, hogy a vastagabb anyagnál mennyivel fontosabb a tökéletes illeszkedés – jelen esetben mivel túl hosszú, nem túl szépen gyűrődik össze a modell térde és bokája körül. Arra sajnos nem lehet számítani, hogy minden Fishbone nadrág esetén kisebb méretre lesz szükség, úgyhogy próbálni kell.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Miközben modellünkön a két első 28-as farmer tökéletesnek tűnt (kivéve persze a tágulást), ez a Made in Heaven luxusmárkától érkezett darab az első próbánál még meglehetősen szűknek érződött, de mivel magas az elasztántartalma, adtunk neki egy esélyt. És bizony ez a tökéletes méret, már egy órányi viselés után pont akkora, amekkorának lennie kell, nem szorít és nem is csúszik le. Ebből persze semmilyen messzemenő következtetést nem érdemes levonni sem a Made in Heaven, sem más márkák nadrágjaira vonatkozóan. Ez a 27-es nadrág kényelmes és jól is néz ki, ennyi.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Azt gondolhatnánk, ha a 28-as is jó volt, 26-os mérettel nem érdemes próbálkozni, az már biztosan túl kicsi lesz. Nos, ha az anyag elég vékony és rugalmas, szerintünk nyugodtan érdemes neki adni egy esélyt. Ez a Current/Elliot farmer gyakorlatilag már szinte a jegging kategória, magyarán szóval majdnem cicanadrág, annyira tapadós anyagból készült. Jellegéből adódóan kicsit nehezebb fel- és levenni, illetve másik hátulütője lehet, hogy extrém módon megmutatja viselője adottságait és ezt nem mindenki szereti. De pusztán méret szempontjából nincs vele semmi gond, nyugodtan viselhető, a személyes tapasztalat szerint nem kényelmetlen.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Úgy hallottuk, az egyre népszerűbb, japánnak látszó, ám valójában brit Superdry kezd hozzánk is begyűrűzni mostanában, úgyhogy igen megörültünk ennek a farmernek. Ráadásul pompásan illusztrálja, mekkora különbség lehet két 26-os farmer között. Felment-felment, de borzalmasan áll és nagyon kényelmetlen – állította modellünk. A címkéből nem derült ki, de az a gyanúnk, hogy ez valójában egy nagyon kicsi méretű fiúfarmer, ami persze egyáltalán nem zárja ki, hogy egy fiús alkatú nőnek remek fogás legyen, különös tekintettel a jelenleg is oly népszerű boyfriend stílusra. A képen szereplő viselőnek viszont semmiképpen nem javasolt sem a méret, sem a szín, sem a fazon.

Így igazodj ki a farmerek méretezésén!

Hogy szinte minden eddigi tételünket felülírjuk, a végére bemutatunk egy olyan 30-as méretű Topshop nadrágot, ami egyszerre volt jó egy ruhaméretben 36-os és 40-es tesztelőnek is. A jelenség titka megint csak az anyag vékonysága, a szabás és az elasztántartalom. Az egyébként leginkább 27-28-as farmert viselő modellünkön is teljesen elfogadhatóan néz ki, mert elég magas a derékszabása ahhoz, hogy megbízhatóan a helyén maradjon, a vékonysága és rugalmassága miatt pedig nem lóg, többórányi viselés után sem. A kisebb méreten jellegzetességeinél fogva inkább nadrág hatású, míg a nagyobb méreten egyértelműen cicanadrágszerűen tapadós, de a legkevésbé sem kényelmetlen.

Összességében tehát csak azt tudjuk mondani, mindenki próbáljon fel minél több méretű, fazonú, színű és anyagú farmert, mert csak így találja meg a megfelelőt. És ha lehet még egy tanácsunk: hátulról is érdemes megnézni.

A képeken szereplő összes farmer lelőhelye a Háda volt, a képeket ismét Skoda Merci http://prante.hu/blog/ készítette a Szimplában. További tanácsok a szerző blogjában: http://kollekcio.wordpress.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top