Öltözködjünk

Mit viselj, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?

Igen, a feng shui erre is választ ad. Mindössze csak a GUA számodat kell tudni hozzá. Bloggerünk megmutatja, mi ez és hogyan számold ki és azonnal kiderül az is, milyen színt érdemes viselned.

A feng shui a nyugati asztrológiához hasonlóan a születési dátumot használja, de egy kicsit másképp. A különbség lényegében abban áll, hogy a havi bontás helyett évenként, pontosabban kínai holdújévenként változik a gua szám. Ennek megfelelően a születési dátum hónapjának és napjának annyi a jelentősége, hogy az adott évben a kínai holdújév előtt vagy után születtünk. Ha előtte, akkor az előző évet kell alapul venni a számításkor.

Bonyolult számítási folyamat helyett ebből a táblázatból könnyedén leolvasható, hogy a születési szám alapján kinek mi a GUA száma.

Mit viselj, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?

Lényeges különbség a nyugati asztrológiával szemben, hogy a feng shui különbséget tesz férfi és nő között; ezért van a táblázatban külön sor a férfiaknak és a nőknek.

Nézzünk egy konkrét példát!

Egy 1984. március 13-án született nő GUA száma 8 (föld elemű), mivel abban az évben február 2-án kezdődött a kínai holdújév.

Egy ugyanekkor született férfi GUA száma viszont 7 (fém).

Ha pl. egy nem azonos nemű ikerpár születik, a GUA számuk nem lesz azonos. Kivéve néhány esetet, ahogy a táblázatban is látszik.

Hogy ne legyen ilyen egyszerű a helyzet, a gyerekek GUA számának, azaz a karakterszámának, meghatározásához szükség van egy újabb táblázatra. A feng shui szerint gyereknek tekintjük, aki nem töltötte be a 21. életévét. Felnőttek esetében is hasznos lehet a karakterszám ismerete, hiszen azt mutatja meg, hogyan reagálnak, viselkednek stresszhelyzetben, mi az ösztönös viselkedésük.

A karakterszám megállapításához szükség van a GUA számra, illetve a születési hónapra és napra.

Mit viselj, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?

A táblázatból leolvasható, hogy a példában szereplő nő karakterszáma 1 (víz), a férfié pedig 5 (föld).

Most jön az érdekes rész (ha eddig nem lett volna az): mire jó ez az egész. Nem nehéz észrevenni, hogy 9 GUA szám van, ahogy életterületből is 9 van. Ez nem véletlen. A GUA szám egy életterületet jelöl, azaz segítségével megállapítható, hogy a lakás mely része kedvező a fekhely vagy az íróasztal elhelyezésére, ám ha ezekre nincs lehetőség, akkor is érdemes az adott területre odafigyelni, hiszen innen nyerjük az energiát. (Kivéve, ha a GUA szám 5, mert akkor a nőknél a 2-es, férfiaknál a 6-os területet vesszük kezelésbe, nem erősítjük a középponti helyzetet.)

Ha ez még nem lenne elég, a GUA szám azt is megmutatja, milyen színt érdemes viselni, ha igazán energikusnak akarjuk magunkat érezni, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból. Állásinterjún, randevún, fontos tárgyaláson ez jól jöhet. Itt el is érkeztünk a címben feltett kérdéshez. Ahhoz, hogy megkapjuk a választ, tudnunk kell, melyik GUA számhoz, milyen elemet rendelünk a feng shui szerint.

Mit viselj, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?

Az öt elem az alábbi sorrendben támogatja egymást:

víz –> fa –> tűz –> föld –> fém –> víz

Mit viselj, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?

Folytatás a Házisárkány blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top