Öltözködjünk

Nincs egy rongyod sem? Szortírozz!

Elsősorban a fürdőruhákról beszélünk, de az alapszabályok minden ruhadarabra vonatkoznak. 5 pontban összefoglaltuk, mit kell tenned, hogy soha többé ne állj a tömött szekrényed előtt elkeseredve és a címben szereplő mondatot vagy valami hasonlót mormolva. Nézzük!

1. Selejtezz rendszeresen!

A fürdőrucikat minden tavasszal válogasd át. Így képbe kerülsz arról, hogy mi is lapul a szekrényedben, és persze azt is könnyen felmérheted, mi az, amit erre a szezonra be kell szerezned. Ha nem az utolsó pillanatban (nyaralás előtt 2 nappal vagy a kánikula kellős közepén) eszmélsz rá, hogy kell egy sárga, piros, zöld (kívánt szín aláhúzandó) bikini, akkor nemcsak az idegeidet, de a pénztárcádat is kímélheted. Van időd kutatni, keresni, válogatni és megtalálni a méretben, fazonban és árban legmegfelelőbbet. Szóval elő a fürdőrucikkal, válogass és selejtezz! Hidd el, jobb lesz.

Nincs egy rongyod se? Szortírozz!

2. Ami nem volt rajtad tavaly, azt idén se veszed fel

Hányszor, de hányszor hajtogattam össze a cuki bikinit, amit már három éve nem hordok, de mindig azt hiszem, hogy majd eljön az alkalom. De nem jön el! Az érzelmi kötődés egy ruhadarab esetében (ha nem a menyasszonyi ruhád) nem értelmezhető. A jó állapotú holmikkal örömet okozhatsz valakinek, ez annál inkább értelmezhető! Ha sajnálod kidobni a fürdőruhádat, de hordani sem szoktad, akkor add oda egy barátnőnek, vagy ajánld fel egy erre szakosodott oldalon idegeneknek. A lényeg, hogy örömet okozz valakinek, így könnyű megválni a rég rakosgatott daraboktól.

Nincs egy rongyod se? Szortírozz!

3. Amit kihíztál, azt kár tartogatni

Majd belefogyok. Szerintem mind tettünk már vissza a szekrénybe ezzel a felkiáltással holmikat. A fürdőruhák ráadásul kimondottan érzékenyek a súlyváltozásra, hiszen egy bevágó vállpánt vagy egy bikinialsóra hajló has nem elrejthető és nem is tolerálható probléma. Egy bizonyos kor után a súly már nehezen csökken, és ha drasztikus a változás, nos annak olyan következményei vannak (striák, megnyúlt bőr stb.), amelyek szintén lehetetlenné teszik a régi, falatnyi bikini viselését. Szóval ha nem férsz bele, akkor félre vele! Van a mostani alkatodnak megfelelő darab, csak keresni kell!

A további pontokat a Fürdőruhák blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top