Öltözködjünk

2×7 tipp a stílusos nyárhoz

Retró, feltűnő mintás, fodros, sportos, vagy éppen elegáns fazon: idén nyáron bátran válogathatunk a stílusos bikinik és fürdőruhák között! Ha megvan a tökéletes darab, már csak bőrünk védelméről kell gondoskodnunk.

A negyedik Arena Stílustitkok Workshopon Füster Anett stylist, Révész Klaudia bőrgyógyász és Molnár Andi táncos, műsorvezető volt a divatrajongó közönség segítségére a nyári készülődésben.

2x7 tipp a stílusos nyárhoz

Stílustippek bikinivásárláshoz

  1. Irányítsd a figyelmet! Örök érvényű szabály, hogy azt hangsúlyozd, amit ki szeretnél emelni magadon. Ha nem vagy elégedett például a lábaiddal, válassz mintás, harsány színű felsőt, ami egyből odavonzza a tekinteteket!
  2. Nyújtsd a lábad! Nem születhet mindenki olyan hosszú lábakkal, mint a szupermodellek, de egy jól megválasztott, magasan végződő alsóval sokkal hosszabbnak tűnnek majd lábaid.
  3. Mixelj bátran! Nemcsak a városban, a vízparton is divatos a mix ’n’ match, keverd bátran a különböző mintájú vagy színű alsókat és felsőket!
  4. Dúsabb keblek egy szempillantás alatt. Ha telt idomokra vágysz, válassz fodros, redőzött felsőket, így minden szem rád szegeződik majd!
  5. Elegáns darabok, akár vízparti buliba is. Egy elegánsabb egyrészes fürdőruha az esti buliban is szuperül megállja a helyét, választhatsz hozzá sortot vagy szoknyát is. Ehhez már csak egy feltűnő kiegészítő kell, és kész is a tökéletes fesztiválszerelés!
  6. Japán hangulatban. Idén a strandruhák helyett válaszd a derékban megköthető kimonószerű felsőrészeket, tunikákat!
  7. Mindentudó kalapok. A nyár nélkülözhetetlen darabja, ha a városban nincs bátorságod viselni, a vízpartra mindenképpen vidd magaddal, remekül feldob minden szettet!
2x7 tipp a stílusos nyárhoz

Stílustippek bőrünk védelmében

  1. Ismerd a bőrtípusod! Ha tudod, milyen típusú a bőröd (gyakran leég, nehezen barnul stb.) máris sokkal könnyebben kiválaszthatod az igényeidnek leginkább megfelelő napozótermékeket!
  2. Figyelj az arcodra! A naptejek többsége túl zsíros az arcbőrünknek, ez könnyen pattanásokat, mitesszereket okozhat, ezért érdemes erre a területre kifejlesztett speciális fényvédőt használni.
  3. Újrakrémezés! Hiába vízálló a naptej, törölközés vagy úszás után mindenképpen újra kell krémezni, hiszen az intenzív dörzsöléssel megbontjuk az apró fényvédő részecskéket.
  4. Rengeteg víz! Nyáron még inkább oda kell figyelni az elegendő folyadékbevitelre! Az ideális mennyiség a testsúlyodból könnyen kiszámítható. 10 kilónként legalább 3 dl vizet kellene meginni, ha aznap sportoltál is, ezt a mennyiséget még legalább fél literrel növeld!
  5. Csodás tincsek nyáron is! Hajad is ugyanolyan védelmet igényel, mint a bőröd. Nyáron védd kalappal (ezzel az arcod is árnyékba kerül) és válassz UV védős hajápolókat! A tengervizet és a klóros vizet is próbáld meg minél előbb kiöblíteni, mert ezek még jobban szárítják a hajat.
  6. A csodatévő D-vitamin. A szervezet a D-vitamint napsugárzás hatására állítja elő, ezért nem kell teljesen mormotaéletet élni, és ellenségként tekinteni a napra. A legújabb kutatások ráadásul kimutatták, hogy ez a vitamin óriási szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében és az immunrendszer erősítésében is.
  7. A városban is védd a bőröd! Sokaknak eszébe sem jut, pedig hétköznap munkába menet vagy a dugóban araszolva ugyanolyan könnyen le lehet égni, mint a tengerparton. Nyáron a legjobb, ha a nappali krémed tartalmaz fényvédőt is, így egyszerre hidratálod és véded a bőrödet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top