Öltözködjünk

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

Tombol a nyár, a nyaralás befizetve, és még álmaid fürdőruháját is sikerült megvásárolni, mi baj lehet? Például az, hogy elköveted az alábbi öt hiba valamelyikét, és a csodabikini (vagy egyrészes úszódressz) még a szezon vége előtt tönkremegy. Megmutatjuk, mit ne csinálj!

1. Olajos testtel veszed fel

Bár tudjuk, hogy a szerelem is napolaj, a testápolókat, krémeket és egyéb olajokat is érdemes magunkról lemosni, mielőtt felvennénk a fürdőruhát, a kozmetikumok összetevői ugyanis károsíthatják az anyagot. Persze a bőr védelme fontosabb, ezért ha rekkenő napsütés van – erős UV sugárzással –, akkor inkább ne kockáztass!

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

2. Mosógépben mosod

A kézi mosás a barátod! A mosógépben a pántok belegabalyodhatnak a többi ruhába, és a dob forgása miatt kinyúlhatnak, így a dögös bikini egyik pillanatról a másikra változhat felmosóronggyá. Mosás előtt áztasd be valamilyen semleges öblítőbe vagy szappanos vízbe (természetesen bőrbarát, bőrsemleges szappanra gondolunk).

Ha a kézi mosás nem opció, vegyél egy hálós mosózsákot, és így dobd a mosógépbe a fürdőruhát. A programok közül érdemes a leginkább kímélőt választani, ezzel is meghosszabbíthatod az új szerzemény élettartamát.

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

3. Napon szárítod

Soha ne szárítsd a napon! A nap sugarai kifakítják a színeket, így néhány alkalom után már úgy fog kinézni, mintha a tíz évvel ezelőtti bikinit hordanád. Ne is akaszd a szárítóra, ettől ugyanis kinyúlik az anyag.

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

4. Ledörzsölöd a foltokat

Ha valamilyen foltot észlelsz a fürdőruhán, ne állj neki dörzsölni vagy kapargatni, mert a színezőanyagokat is kidörzsölheted az anyagból, ezt pedig már nem olyan könnyű visszacsinálni. Ha a foltot még így sem sikerült eltávolítani, vidd el egy profi tisztítóhoz, majd ők megoldják.

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

5. Telerakod homokkal

Erről persze általában nem tehet senki, a homokszemcsék már csak ilyenek, hogy bekúsznak a bikini hálós bélése alá, ami rendkívül bosszantó, viszket vagy szúr, ráadásul képtelenség eltávolítani. Egy praktikus ötlet: várd meg, amíg a fürdőruha megszárad, majd a hajszárítód segítségével fújd ki belőle a homokot. Fontos, hogy csak hideg üzemmódban használd ilyenkor a hajszárítót, a túl forró levegő ugyanis károsíthatja az anyagot.

Jó strandolást kívánunk!

5 módszer, amivel tönkreteszed az új fürdőruhádat

További cikkek fürdőruhákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top