Öltözködjünk

II. Erzsébet 63 legfontosabb kalapja

II. Erzsébet 63 éve ül a trónon, ezen a héten pedig ő lett minden idők leghosszabban regnáló brit uralkodója. Ez idő alatt több, mint 5000 különböző kalapot viselt. Íme a legfontosabban!

Ha II. Erzsébet királynő megjelenik a lelki szemeink előtt, jó eséllyel nem korona, hanem kalap van a fején. A változatosabbnál változatosabb fejfedők a brit uralkodó egyik védjegyének számítanak.

A ShopAlike összeállítást készített II. Erzsébet uralkodásának fontos és érdekes mérföldköveiről, minden eseményt egy, az uralkodónő által az adott évben viselt kalap szimbolizál.

II. Erzsébet 63 legfontosabb kalapja

4 érdekesség II. Erzsébet kalapjairól

  • A királynő kalapjának karimája sosem lehet akkora, hogy eltakarja a kilátást, a hátulja nem érhet hozzá a kabát gallérjához, a teteje pedig nem lehet olyan magas, hogy az akadályozza Őfelségét a járművekből való kiszállásban.
  • Egyes szakértők szerint II. Erzsébet királynő már több mint 5000 különbőző kalapot viselt uralkodása során.
  • II. Erzsébet kalapjait 25 éven keresztül Philip Sommerville készítette, aki közeli kapcsolatot ápolt a királynővel, gyakran leveleket is váltottak. Sommerville nyugdíjazása után, 2008 óta a királynő kalapjait a királyi szabónő, Angela Kelly tervezi, de előfordul, hogy jeles alkalmakkor a világhírű brit kalapkészítő, Rachel Trevor Morgan munkáira esik a választás.
  • A világ talán legrangosabb lóversenye az Egyesült Királyságban rendezett Royal Ascot, amin a hagyományok szerint minden évben részt vesz II. Erzsébet királynő is. A befutók mellett azonban – persze nem hivatalosan – a királynő aktuális kalapjának színére is lehet fogadni, az idei első három favorit a sárga, a kék és a barackszín volt, ám végül a júniusi eseményen Őfelsége rózsaszín kalapot viselt, ezért a tippért ötszörös szorzót fizettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top