Öltözködjünk

Így öltözz az ünnepekkor ha plus size vagy!

Mikor már megfőtt a töltött káposzta, és az utolsó ajándékot is becsomagoltuk, nincs más dolgunk, mint csinos ruhába bújni és élvezni az ünnepeket.

Csupa csillogás

A legtöbb nő szereti az öltözékén is jelezni az ünnep csillogását, így ilyentájt megjelennek a flitteres, aranyló és ezüst ruhák, szoknyák, kiegészítők, hiszen karácsonykor, szilveszterkor a sok is kevés. Ilyenkor senki sem néz furán egy aranylóan csillogó blézerre és sokan a cipőtől a körömdíszítésig mindenhol megjelenítik az óévbúcsúztatás ünnepi hangulatát. Személy szerint a valamivel a visszafogottabb csillogás híve vagyok, de egy-egy feltűnőbb darabot visszafogottakkal párosítva szívesen viselek: például ezt a flitteres szoknyát el tudom képzelni egy fekete szaténblúzzal és blézerrel.

Megnézem
Összes kép (1)

Csupa csipke

A csipke mint anyag önmagában is az elegancia és különlegesség jegyeit viseli magán, így alkalmi ruhák között nézelődve nagy valószínűséggel találunk csipkeruhát vagy -blúzt. A teljesen testre tapadó fazon helyett akár a ruha felső rétegeként a lágy esésű csipkeréteg szinte mindenkinek jól áll, és a klasszikus feketétől a bordón át minden színben megtaláljuk. Akik pedig ennél visszafogottabb megjelenésre törekednek, azoknak egy bőrhatású vagy bársonyminta-rátétes ruha kitűnő választás.

Megnézem
Összes kép (1)
A plus size testalkatokra vonatkozó irányelvek mellett és még a ruha kiválasztása előtt érdemes egy nagyon fontos részletre odafigyelni: a megfelelő fehérnemű! Ünnepi alkalmakkor a harisnyatartó, fűző és az alakformáló is kiegészítheti öltözéküket, melyek a funkció mellett esztétikai szerepet is betöltenek. Szerencsére mérethiánytól nem kell tartani, hiszen egyre több magyarországi forgalmazó tart nagyobb méretű fehérneműt, így az internetes vásárlástól ódzkodó kerekded hölgyeknek sem kell lemondani egy-egy különleges darabról.
 

Csupa fodor

Ünnepekkor sokan a különlegesebb darabokat részesítik előnyben, öltözékükkel is kifejezve, hogy egy nem mindennapi összejövetelre vagy buliba készülnek. Szerencsére már itt is csak a képzelet szab határt, nagyobb méretben is találunk különleges szabású és anyagú darabokat – legyen szó pin up stílusról vagy épp tüllszoknyáról, egyaránt kaphatóak plus size változatban is. Akik az 1950-es évek stílusát kívánják megjeleníteni, ne feledkezzenek meg a hajcsavarókról, a fekete szemhéjtusról és a vérvörös rúzsról sem a teljes összhatás elérésnek érdekében.

Megnézem
Összes kép (1)

Csak lazán

Persze akadnak olyanok is, akik inkább kerülik a flittereket és az ezüst hajlakkot, nekik sem kell elkeseredniük, hiszen az üzletekben számtalan visszafogott, de mégis elegáns darab vár rájuk. Pánt nélküli overall, lézervágott ceruzaszoknya, bársonypántos blúz mind alkalmas egy-egy ünnepi szett összeállítására, mely darabokat kiválóan átmenekíthetjük újévi gardróbunkba is. A kiegészítőkkel is elérhetjük a különlegesebb hatást, hiszen egy-egy feltűnőbb nyaklánc vagy testlánc (bodychain) egy egyszerű kis fekete ruhát is emlékezetessé tehet.

Megnézem
Összes kép (1)
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top