Öltözködjünk

Stílusbakik – ezektől öregebbnek tűnsz

Az öltözködés, a frizura, a kiegészítők nagy hatással vannak arra, hogy öregasszonyos vagy fiatalos benyomást keltünk.

Nem nagyon akad olyan nő a földön, aki szeretne idősebbnek tűnni a koránál – annál több olyan, aki szeretne fiatalabbnak tűnni –, érdemes tehát tisztában lenni azzal, mivel öregíthetjük magunkat, még ha nem is szándékosan.

Gyapjúszövet. Míg egyes anyagok, például a farmer, fiatalosabb külsőt kölcsönöznek, a gyapjúszövetből készült kosztümök általában pont az ellenkező hatást érik el, főleg ha valamilyen szép mocsárszínben pompáznak.

Olvasószemüveg. Igen, tudjuk, hogy sokaknak szükségük van rá. Viszont lehetőleg ne vidéki vénkisasszony tanító néni stílusú keretet válasszunk, és tartózkodjunk a szemüveg nyakban láncon viselésétől, illetve az orrhegyre illesztésétől is, amennyiben nem viktoriánus nagyanyó benyomását szeretnénk kelteni a környezetünkben.

Őszre festett haj. Ezen nincs mit magyarázni, igazából az az érthetetlen, hogy 70 év alatt bárki is szándékosan őszre festi a haját.

A szürke haj öregít. Pont.
A szürke haj öregít. Pont.

Kardigán. Bár kardigánja válogatja, a legtöbb mégis olyan színben, fazonban és kötésmintával készül, mintha direkt az lenne a cél, hogy nyugdíjas korúnak érezze magát bennük az ember. Fiatalosabb választás egy jól szabott kabátka vagy blézer.

Anyufarmer. Répa szabás, magas derék, fenéknövelő hatás, boka felett lengedező nadrágszár. Optikailag minimum egy tizest dob ránk (kilóban és években egyaránt), és még sajnálni is fognak minket a szörnyű életünkért, ami ilyen ruhadarab viselésére kényszerít.

Forrás: fashion.about.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top