Öltözködjünk

Így kell mosni a melltartót – aranyszabályok, amiket be kell tartanod

Aki nem tudja, hogyan kell megfelelően mosni a melltartót, gyakran tapasztalhatja meg, hogy tönkremegy a fehérnemű. Hogy miért baj az? Azért, mert mindannyian tudjuk, hogy egyáltalán nem olcsók a jó melltartók.

Tudtad, hogy az sem mindegy, hogyan, milyen gyakran és mivel mosod a melltartód? Pedig ha őszinték vagyunk, bevalljuk, hogy sem kedvünk, sem időnk nincs arra, hogy egyesével, ráadásul kézzel mossuk a fehérneműt.

Nézzük, mit kell tenned, hogy megkíméld a melltartódat. Bár úgy tűnhet, több energiát kell majd belefektetned, hosszú távon mindenképpen megéri!

Így kell mosni a melltartót - aranyszabályok, amiket be kell tartanod

1. Nézd meg a címkét! Tudtad, hogy ahogyan a többi ruhánál, a melltartónál is van címke, és azon utasítást találsz arról, hogyan mosd? Még az is lehet, jelzik rajta, hogy csak kézzel mosható.

2. Ha látsz egy X-et a címkén, az azt jelenti, hogy nem használhatsz hozzá fehérítőt, mert nem bírja az anyaga.

3. Ne mosd túl gyakran. Az örök szabály az, hogy akkor mosd a melltartód, ha már nem jut eszedbe, mikor mostad utoljára.

4. Nem elég színek szerint bedobálni a gépbe a ruhákat. Jól figyelj oda, mivel mosod együtt. Ugyanis a nagy, nehéz darabok károsíthatják mosás közben.

5. Ha már kibújt a fém a melltartódból, nagyon fontos, hogy mosás előtt ragaszd le úgy, hogy ne tudjon kijönni a gépben.

6. Soha ne tedd szárítóba a melltartód! Elvesztheti ugyanis a tartását.

7. Ne akaszd fel soha vizesen, mert tuti, hogy kinyúlik a pántja.

8. Tárold őket megfelelően. Ne törjenek soha.

 

 Forrás: Bustle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top