Öltözködjünk

Alapdolog változik meg az Ikeában

Jól megszokott dolog változik meg jövő évtől az Ikeában, de nyugalom, ez a változás pozitív lesz. És menő.

Bizonyára mindannyiunk háztartásában lapul legalább egy, de inkább több darab is az ikonikus, kék Ikeás szatyorból, a Fraktából. Az olcsó, nagy befogadóképességű és strapabíró szatyor egyetlen hátránya az, hogy nem különösebben esztétikus. Ez azonban megváltozik.

A dán Hay dekorstúdió ugyanis újradizájnolta a Frakta szatyrokat, fehér-zöld mintás anyagból. A stúdió emellett egy komplett, 70 darabos kollekciót is készít az Ikeának. Úgyhogy akinek tetszik a szatyor, az akár stílusban hozzá illő széket vagy mondjuk lámpát is hazavihet benne.

Ilyen még nem volt az Ikeában!
A régi és az új Frakta

Az újragondolt szatyor és a kollekció várhatóan 2017-ben kerül majd az áruházakba. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyibe fog kerülni, illetve hogy mellette a hagyományos, kék változat is forgalomban marad-e. 

Tavaly egyébként egy másik dán dizájnstúdió, a Herman Cph stúdió dizájnerei egy textilgyárral együttműködésben megalkották az ikonikus bevásárlótáska puccos változatát, szürke-fekete szövetből, bőrfogantyúkkal (lenti fotó). Ezt a modellt azonban a svéd bútoráruház nem árulta, csak a dizájnstúdió, 125 dollárért, vagyis nagyjából 34.000 forintért.

Ilyen még nem volt az Ikeában!

(Popsugar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top