Öltözködjünk

Párolt alma, rockzene és hideg szoba – ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

A kreatív zseniknek sokszor egészen furcsa szokásaik vannak. Napi rutinok, amik nélkül elképzelhetetlen lenne az életük, kisebb-nagyobb mániák, amik keretet adnak nekik ahhoz, hogy extrém terveiket, szürreális elképzeléseiket formába öntsék. Így van ez a divat világában is.

Karl Lagerfeld

A divatcézár egyik heppje, hogy egy alkalmazottjának midig készenlétben kell állnia egy ezüsttálcával, melyen diétás Pepsi Maxet szolgál fel neki, amikor csak akarja. Ehhez képest  2010-ben, majd 2011-ben épp a rivális Diet Coke számára tervezett limitált szériás üvegdesignt. Lagerfeldnek azonban nemcsak ivási, hanem evési szokásai körül is nagy a felhajtás. A divatcézár számára ugyanis nem reggel a reggel, ha az nem két cukormentes, csokoládé ízű proteinshake-kel és egy fél párolt almával kezdődik. Egy átlagos napon egyébként délig át sem öltözik, hanem hálóruhájában lát neki skiccelni, dolgozni, majd ebéd előtt vesz csak egy finom fürdőt.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Donatella Versace

Az olasz divattervezés nagyasszonya nem csak túlzásba vitt plasztikai műtéteiről híres. Imádja a rockzenét, így a reggeli készülődéseknek is kedvenc rock and roll számai adják meg a ritmust. Ha pedig esti programra hivatalos, újra előkerülnek a gitárzúzós számok.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Tom Ford

A divattervező számára a reggelek menetrendje felér egy kisebb szeánsszal. Hajnalok hajnalán, 4:30-kor kel, és az első, amit csinál, hogy iszik egy jeges kávét. Ezt követően dolgozik egy kicsit, majd 6-kor jön a következő jeges koffeinbomba, ezúttal azonban már egy finom fürdővel kombinálva. Hogy teljes legyen a kikapcsolódás, a reggeli fürdőzés mindig kizárólag egy szál gyertya fényénél zajlik. Mint mondja, kell neki ez a kis relax idő, hogy felkészüljön a nap további részére.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Valentino Garavani

Köztudott, hogy Valentino extra szigorú diétát tart már egy ideje – mindenmentes étkezésében nincs helye cukornak, tejtermékeknek, kivéve a kecskesajtot, gluténnek, húsnak és azoknak a tengeri herkentyűknek, halaknak sem, amelyekben magas lehet a higanyszennyezettség. Ezen felül szakácsa minden süteményt kizárólag mandulatej és xilit hozzáadásával készíthet. Persze egy kis bűnözés neki is belefér a dologba, egy kávét és egy pohár vörösbort ugyanis mindennap elfogyaszt.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Vera Wang

Álmaink menyasszonyi ruhájának tervezője, Vera Wang esetében az alvási szokásokban csúcsosodik ki a különcség. A 66 éves divattervező ugyanis a lehető leghidegebbre hűti le szobáját az alváshoz. Ki tudja, talán ebben rejlik a titok, miért tagadhatna le simán 20 évet a korából?

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Marc Jacobs

Az étkezések egyhangúsága, úgy tűnik, nem nagyon zavarja őt sem. 50 grammnyi reggeli gabonapelyhéhez ugyanis legalább annyira ragaszkodik, mint az ebédre elkészített két csirkemellhez. Ez utóbbihoz nála egy kis búzafűlé is dukál, szerinte ugyanis ezektől lesz energikus és fitt a nap végéig.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Zandra Rhodes

A brit divattervezőnő punkos kreációinak köszönhetően került fel a ’70-es években London a divattérképre. Ő fahéjas zabkásájához ragaszkodik kitartóan, nem számít, merre van épp a világban, reggelire kizárólag ezt fogyasztja. Azonban, hogy ne csak különcködésnek tűnő szokásokról legyen szó, becsülendő dolog, hogy minden külföldi útja során bebarangolja az adott helyet, hogy aztán a látottakból ihletet merítve készítsen pár skiccet. Mindennap legalább egyet.  

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Isabel Marant

Az egészséges életmód jegyében minden reggel az uszodában kezd. 35 hosszt úszik le, ami számára nélkülözhetetlen, hogy az amúgy stresszes munkanapjait megfelelően kezelje. Úszás után jön a jól megérdemelt gyömbéres répás juice, majd munkahelyére beérve a kávé. Ez utóbbi egyáltalán nem franciás módon egy hígabb amerikai kávé. Semmi eszpresszó.

Párolt alma, rockzene és hideg szoba - ezektől indulnak be a világhírű divattervezők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top