Öltözködjünk

10 stílusikon, aki fellép idén a Szigeten

A 2016-os Szigetre is ellátogat több olyan ikonikus előadó, akik zenei tehetségük mellett stílusukról is ismertek. Most bemutatjuk a 10 kedvencünket.

A zene mellett a fesztiváloknak mindig is fontos része volt az öltözködéssel való önkifejezés, ami az utóbbi években csak még hangsúlyosabb lett – egész nyáron a fesztiválstílus a sláger az üzletekben és a közösségi médiában is. A Sziget zeneileg és öltözködés tekintetében is nagyon sokféle, az előadóktól a fesztiválozókig. Inspirálódjunk az idén Magyarországra látogató stílusos zenészekkel!

Rihanna

Rihanna az idei Sziget legismertebb előadója, a fesztivál “nulladik” napja már neki köszönhetően biztosan telt házas lesz. Az énekesnő kimeríti a stíluskaméleon fogalmát, sokszor akár egyik napról a másikra teljesen máshogy jelenik meg – néha üzletasszony, máskor tinilány. Volt közös kollekciója az Armanival, a MAC-el és a River Islanddel, és a Balmain és Dior márkák reklámarcaként is megjelent. Most Fenty Puma by Rihanna kollekciója tarol, melynek nagy része egy óra alatt elfogyott.

 

Matt Bellamy (Muse)

Az idei másik megasztár a brit Muse banda, akik rockegyüttesként öltözködésükben is hűek zenei stílusukhoz. Szűk nadrágok, klasszikus blézerek és bőrdzsekik tömkelege, néha egy kis pirossal fűszerezve. Matt Bellamy frontember mintha modell barátnője hatására jobban érdeklődne a divat iránt az utóbbi időben – még egy Balmain bemutatóra is elmentek együtt.

 

Sia

Az ausztrál énekesnő leginkább ikonikus frizujáráról híres, amit karrierje kezdete óta hord, és  abszolút védjegyévé vált. Utolsó előtti albumához készült klipjeiben táncos alteregója is platina bubit viselt, idén pedig hatalmas paróka formát öltött a kézjegye – miközben saját haját megnövesztette, bár a platina maradt. Magánemberként egyszerűen öltözködik, és főleg feketében jár, de fellépésein egészen más oldalát mutatja – kíváncsian várjuk, hogy a Szigeten miben lép majd a színpadra.

 

Tinie Tempah

A brit rapper és énekes nagyon sokat foglalkozik az öltözködéssel, ismert kifejezetten bátor és kifinomult ízléséről. Nem fél kísérletezni, sokféle színt, szabást és stílust kipróbált már, és lássuk be, általában sikerrel jár.

 

Róisin Murphy

A divatrajongóknak valószínűleg nem ismeretlen Murphy neve, hiszen amikor a Moloko énekese volt, már stílusikonként tartották számon. Eklektikus, kísérletező öltözködését sokszor vintage darabok tarkítják, saját bevallása szerint a régi ruhák felfedezése segített neki abban, hogy megtalálja saját stílusát.

 

Noel Gallagher

Az Oasis együttest alkotó Gallagher testvérpár idősebb tagja, Noel Gallagher a brit pop zenei és öltözködési stílus egyik alapítója, aki idén saját bandájával lép fel a Szigeten. 25 éve konzisztens az stílusa, sőt a haján sem nagyon változtatott. Egyszerű alapdarabokat visel, amelyek sosem avulnak el – a divat iránt kevésbé fogékony férfiaknak kitűnő példát mutatva.

 

Skin (Skunk Anansie)

Deborah Anne Dyer, művésznevén Skin, a Skunk Anansie együttes énekesnője elsöprően karakteres hanggal és külsővel rendelkezik. Tehetségét nem csupán a rockzenében, de DJ-ként, valamint az olasz X-Factor zsűritagjaként is kamatoztatja. Nem mellesleg pedig olykor modellként is megmutatja magát, idén például a világhírű Sisley márka tavaszi-nyári kampányának arca volt. Ja, és pár napja töltötte be a 49. életévét, bármennyire hihetetlen is.

 

A már a tavalyi Szigeten is hatalmas koncertet adó dán zenész idén is nálunk ünnepli a szülinapját, és reméljük elképesztő energiája a régi. MØ stílusa keveri a sportos és punkos elemeket, valamint a nyolcvanas és a kilencvenes hatásait, a divatipar pedig imádja; az Elie Saab divatház 2016-os őszi bemutatóján élőben énekelt.

 

David Guetta

David Guettát senkinek sem kell bemutatni, a világhírű DJ és producer sikert sikerre halmoz. Az öltözködése nem hivalkodó, viszont kifejezetten érdekli a divat, a Saint Laurent márka az egyik kedvence. Az utóbbi években hosszú hajat hord és az öltözködése is kicsit rockosabb, a Tag Heuer óramárka kampányában pedig egyszerű fekete pólóban feszít.

 

Die Antwoord

Listánk legextrémebb szereplője a dél-afrikai Die Antwoord duó, ők egészen egyedi esztétika mentén öltözködnek és készítik klipjeiket. Punk, gót és sportos elemek különleges egyvelegét vonultatják fel, néha olyan divatsztárokkal együttműködve, mint Cara Delevigne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top