Öltözködjünk

Sikersztori: imádja a világ a Down-szindrómás divattervezőt

Ha hiszel magadban, akkor a határ a csillagos ég – ez is lehetne Isabella Springmühl hitvallása. A 19 éves Down-szindrómás lány hatalmas sikert aratott a londoni divathéten, pedig az útja a szakmáig egyáltalán nem volt zökkenőmentes, sőt!

Isabella Springmühl mindig is arról álmodott, hogy egyszer híres divattervező lesz. A guatemalai lány csak 6 éves volt, amikor már ruhákat kreált a babáinak, s arról ábrándozott, hogy egyszer majd az ő alkotásait fogják viselni a modellek a kifutón. Nagyanyjai nyomdokaiba lépve jelentkezett is divattervező szakra, de amikor kiderült, hogy Down-szindrómás, elutasították.

“Két évvel ezelőtt fejeztem be a középiskolát, és elhatároztam, hogy egyetemen folytatom a tanulmányaimat, de az állapotom miatt elküldtek” – írja weboldalán a lány.

De a csalódás nem szegte kedvét, úgy döntött, akkor más utat választ álma megvalósításához. Szép lassan elkezdte építgetni a portfólióját, és röviddel később a divatipar is felfigyelt a műveire. Idén aztán debütálhatott a londoni divathéten, és a siker nem maradt el.

Imádok guatemalai textilekkel dolgozni, mert színpompásak, és gazdagon díszítettek, amivel gondtalanságot sugároznak… pont mint én” – mondja a lány.

A maja textilekkel dolgozva szeretném kifejezni a tiszteletemet azok előtt az asszonyok előtt, akik évszázadokon át ápolták és megőrizték a hagyományainkat az öltözködésben.

De a legkomolyabb ihletet Down-szindrómával élő felnőttek adták Isabellának.

Az egyik álmom az volt, hogy szép és divatos holmikat tervezzek downos felnőtteknek és fiataloknak. A fizikai adottságaink ugyanis sokszor megnehezítik, hogy olyan ruhákat találjunk magunknak, amelyek tényleg szépek, és tényleg jól is állnak.

Isabella története csodálatos tanmese. A 19 éves lány az élő példa arra, hogy nem szabad hagyni, hogy a kudarcok eltántorítsanak minket a céljainktól. Mert amíg hiszünk magunkban, a határ a csillagos ég.

(via)

Nézzétek meg, micsoda színpompás csodákat csinál ez a szeretni való lány:

Ebben a videóban pedig alkotás közben is megnézhetitek a művésznőt:

Olvass még inspiráló történeteket Down-szindrómás emberekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top