Öltözködjünk

Így öltöztetnék az Oscar-jelölt színésznőket a magyar tervezők

Közeleg az Oscar-gála, és ennek apropóján hazai dizájnereket kérdeztünk arról, ha lehetőségük lenne felöltöztetni egy színésznőt a díjátadóra, mely saját tervezésű ruhájukat vagy kiegészítőjüket adnák rá?

Nagy Noémi, a Prieston by Noémi Nagy márka tervezője és tulajdonosa

“Natalie Portmant szívesen viszontlátnám az egyik ruhámban az Oscar-gála vörös szőnyegén. És hogy miért pont őt öltöztetném fel? Mert olyan finom és üde a kisugárzása.

Natalie kortalan szépség. Szépek a vállai, és neki kimondottan jól áll, ha szabadon hagyja a vállait és karjait. Ez a pánt nélküli, saját tervezésű ruhám azt gondolom, előnyös lenne a számára, és igazi dívaként tündökölhetne benne.”

Benes Anita: a Daalarna ruhamárka tervezője és tulajdonosa

Emma Stone-t nagyon szívesen felöltöztetném. Ő nemcsak azért lenne jó választás, mert tökéletes alkata és testarányai miatt minden ruha jól áll rajta, hanem azért is, mert nagyon izgalmas személyiségnek tűnik. Az eddigi ruhaválasztásai alapján úgy látom, hogy kivételes stílusérzéke van, és bátran mer megújulni egy-egy vörös szőnyeges eseményre, nem csak a jól bevált klasszikusokat választja.

Nagyon nagy esély van arra, hogy a Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért végül ő kapja az Oscar-díjat, de ha nem így lesz, akkor is biztos vagyok abban, hogy ő lesz a gála egyik legjobban öltözött sztárja. Én ezt a színátmenetes organzaruhát választanám neki a Daalarna Ballet kollekciójából.”

Molnár Nini kiegészítőtervező, márkája Nini Molnar Bags néven ismert

“Egyik kedvenc színésznőmet, Natalie Portmant a legjobb női főszereplő kategóriában jelölték a Jackie filmben nyújtott alakítása miatt. Egyébként régen sokan mondták, hogy hasonlítok Natalie Portmanra. Szóval őt nagyon szívesen öltöztetném az Oscarra, és mivel a Jackie film a 60-as években játszódik, ezért a Sunbag elnevezésű táskámmal stylingolnám Natalie-t.

A Sunbag egy klasszikus, de feltűnő darab, ami kitűnik a tömegből. A márkám ikonikus jele, a csillag is megtalálható rajta, illetve különleges fonási  technikája miatt kitűnne a vörös szőnyegről. A táskához pedig ezt a romantikus piros Gucci-ruhát választanám, ami úgy gondolom megy Natalie Portman személyéhez, illetve a filmben alakított Jacqueline Lee Kennedy karakteréhez is.”

Illéssy Lenke, az Ille-olla márka tervezője és tulajdonosa

“Isabelle Huppert lenne az, akit felöltöztetnék a díjátadóra. Választásom oka pedig nem más, mint a természetessége, a természetes szépsége és  letisztult, egyben egyedi eleganciája. A sötétkék-fehér Nora körmintás, mályvarózsaszín szegélyes ruhánkat adnám rá. 

Azért ezt, mert ez is letisztult, egyben izgalmas és jól variálható. A sötétkék szín illik a színésznő vöröses hajárnyalatához. A négyzet szabás az arca élességéhez, a kör minta viszont egy kis lágyságot, finomságot visz bele, még jobban kiemelve a nőiességet.”

Tóth Tamara: a TAMARA TOTH divatmárka tervezője és tulajdonosa

“Az igazság az, hogy ha kapnék egy ilyen lehetőséget, szívem szerint én most nem a jelöltek között választanék, hanem Bryce Dallas Howardot öltöztetném fel. Ugyanis a tavalyi évben az ő vörös szőnyeges fotói körbejárták az internetet, és mindenki azon tűnődött, miért egy 280 dolláros Topshop ruhát húzott magára. Amikor azzal indokolta, hogy ő a 38-as méretével már túlsúlyosnak minősül a tervezők szempontjából, így nem versenyeznek a kegyeiért, hogy ki öltöztesse, én személy szerint nagyon megdöbbentem. Mi a csapattal éppen arra törekszünk, hogy ezeket az előítéleteket, miszerint a tervezők csak a 34-es méretű nőkre gondolnak, eloszlassuk. A TAMARA TOTH márkára egyébként is jellemző más területeken is a társadalmi felelősségvállalás, de az utóbbi években arra is kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy különböző testalkattípusú modellekkel dolgozzunk együtt.

Bryce Dallas Howardot szívesen látnám a hosszú fekete selyemruhánkban az Oscar-gálán, úgyhogy innen is üzenem, Bryce, ha legközelebb is fejtörést okoz a ruhaválasztás, mi örömmel vesszük, ha minket választasz!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top