Öltözködjünk

Így tartsd tisztán a fehér tornacipőd!

A tavasszal együtt visszatért a fehér tornacipők szezonja, melyekkel a legnagyobb gond nyilván az, hogy könnyen koszolódnak. A tisztításukhoz gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet.

Ne mosógépben!

Bár egyszerű megoldásnak látszik átforgatni a mosógépben, a fehér tornacipőkkel ennél kíméletesebben kell bánni. Mindig kézzel tisztítsd őket!

A jó öreg ecet

Az ecet, mint annyi minden másra, így a fehér tornacipők tisztítására is beválik. Ha foltok vannak a cipődön, itass át ecettel egy rongyot, és azzal dörzsöld azokat még mosás előtt.

Így tartsd tisztán a fehér tornacipőd!

Aceton

A cipő műanyag részeit a legkönnyebben acetonos körömlakk-lemosóval átitatott vattával törölgetheted újra makulátlanra.

Meleg víz és sampon

A legjobb mosóvíz a fehér sportcipők számára a meleg víz, amiben kímélő sampont oldottál fel.

Így tartsd tisztán a fehér tornacipőd!

Fogkefe

Egy leselejtezett fogkefe hasznos szerszám a sportcipőd tisztításához. A samponos vízben azzal sikáld át a cipőt, így még a nehezebben hozzáférhető részeket is elérheted.

Cipőfűző

A fehér cipőfűzőket szintén ne dobd be a mosógépbe, csak áztasd mosószeres vízbe, dörzsöld át, majd csavard ki alaposan! Csak akkor fűzd vissza a cipőbe, ha teljesen megszáradt!

Így tartsd tisztán a fehér tornacipőd!

Óvatosan a napfénnyel!

Ha túl sokáig hagyod kinn a napon száradni a fehér sportcipődet, akár el is színeződhet. Ha mindenképp a napon akarod szárítani, csak addig hagyd kinn, ameddig feltétlenül muszáj. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top