Öltözködjünk

Nem mindenkinek tetszik a Frida Khalót ábrázoló Barbie baba

Frida Khalo rokonának nem tetszik a festőt ábrázoló Barbi baba, ezért kicsit megorrolt a Mattelre. Szívesen egyeztetne velük egy új babáról.

Frida Kahlo egyik rokona támadja a néhai mexikói festőművészt ábrázoló új Barbie baba gyártóját, amely a nemzetközi nőnap alkalmából dobott piacra egy történelmi és kortárs hírességeket ábrázoló babakollekciót.

Kahlo távoli rokona, Mara de Anda Romeo szerint a cégnek nincs joga használni a művész képmását. Pablo Sangri, a nő jogi képviselője szerint ügyfele nem pénzt akar, hanem megvitatni a Mattellel a baba újratervezésének lehetőségeit.

Nem ér össze a szemöldöke a Barbie Fridának, ez is gond.

Kritikusai szerint a játékon nem köszön vissza Frida Kahlo karakteres, majdnem összeérő szemöldöke és a ruhája sem adja vissza a művész által hordott tehuana népviselet kidolgozottságát. Egyszóval sokkal inkább hasonlít a hagyományos Barbie babára, mint a mexikói festőre.

A Mattel közleménye szerint a cég a Kahlóhoz kötődő jogokat birtokoló panamai Frida Kahlo Corp. vállalattal dolgozott együtt. A Frida Kahlo vállalat állítása szerint több mint egy évtizeddel ezelőtt szerezte meg a jogokat a művész unokahúgától, Isolda Pinedo Kahlótól.

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Mattel több mint tucatnyi történelmi és kortárs hírességet ábrázoló Barbie baba kollekcióját adta ki csütörtökön a nemzetközi nőnap alkalmából. Az új babák egyik csoportja inspiráló történelmi személyiségeket idéz fel, a másik sorozat elismert kortárs nőket.

Az inspiráló nők elnevezésű sorozatban szerepel Kahlo és Amelia Earhart is, az első női pilóta, aki átrepülte az Atlanti-óceánt. A hírességeket be is mutatják a babákhoz mellékelt információkban.

A kortárs hősöknek szentelt babák között van a Wonder Womant rendező Patty Jenkinst és az idei téli olimpián aranyérmet szerzett amerikai snowbordozó Chloe Kimet ábrázoló figura is, de híres divattervezők, újságírók, színésznők és üzletasszonyok is szerepelnek a kollekcióban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top