Öltözködjünk

Herendi teáskészletet másolt le a Zara Home

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében a hazai porcelánmanufaktúrának adott igazat, ezért be kell zúzni az összes másolatot.

Jogerősen eltiltották a Zara Home-ot a Herendi Porcelánmanufaktúra egy termékének az utánzásától – írja a 24.hu a Sár és Társai Ügyvédi iroda közleménye alapján.

A Herendi Porcelánmanufaktúra azután indított pert a spanyol cég ellen, hogy 2016 januárjában tudomásukra jutott, hogy egy Herendi porcelán teáskészlet utánzatát árusították az üzleteikben és az interneten.

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a Zara által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlítanak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészletcsaládjára mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében.

A bíróság ezért jogerősen eltiltotta a Zara Home-ot a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, és ezen felül arra kötelezte a Zarát mint pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg, hogy jogsértően másolták a Herendi teáskészletét, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek.

Egyébként nem ez az első eset, hogy a Zara magyar mintákat másol, majd a sajátjaként adja azt el. Tavaly télen matyómintás termékeket dobtak piacra Ázsiában a kínai újév alkalmából, ráadásul úgy, mintha azok hagyományos kínai minták lennének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top