Öltözködjünk

Fürdőruhás plus size fotói miatt rúgták ki a tanárnőt

Állítólag rombolja az iskola imidzsét.

Viktoria Popova orosz tanárnőt és plus size modellt az utóbbi foglalkozása miatt rúgták ki az előbbiből. Miközben az önbizalmát próbálta néhány fürdőruhás fotóval felturbózni, a vezetőség szerint „lerombolta az iskola hírnevét”.

Az omszki 7. számú iskola tanárnőjét akkor bocsátották el, amikor az egyik dühös szülő felhívta az igazgatóság figyelmét az 50-es évek pin-up stílusában készült képre. Ha jól megnézzük, a fotó nem különösebben kihívó, és egyáltalán nem közönséges, talán egy picivel több dekoltázst mutat, mint amennyi az iskolában megengedett lenne.

Omszk város önkormányzata szerint Popova fotói „visszafordíthatatlan kárt okoztak a tanári szakma hírnevében”, és szerintük a nő figyelmen kívül hagyta az iskola etikai kódexét.

A fotót egyébként Popova nem online terjesztésre szánta. Mindössze annyi történt, hogy jelentkezett egy plus-size ügynökséghez, ahol ezek lettek volna a gyakorlófotói.

A történet ezúttal happy enddel végződik: a BBC is megírta az esetet, az interneten több mint négyezer ember állt ki Popova mellett, tanárok osztják meg fürdőruhás képeiket #TeachersArePeopleToo (#ATanárIsEmber) hashtaggel, így az omszki önkormányzat visszavonta a döntését: Popova folytathatja a tanítást.

A post shared by Alenushka (@ufaeva_ufa) on

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: Viktoria Popova/Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top